„Tai smūgis į galvą“. Ūžia visi portalai, ką Kinijos naikintuvas J-16 padarė JAV lėktuvui (Video)  ()

JAV oro pajėgos teigė, kad Kinijos piloto veiksmai buvo nepagrįstai agresyvūs ir jie vykdė įprastinę operaciją tarptautinėje oro erdvėje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pentagono teigimu, Kinijos liaudies išlaisvinimo armijos daugiafunkcis naikintuvas J-16 neseniai atliko nepagrįstai agresyvų manevrą prie amerikiečių žvalgybinio lėktuvo RC-135. Apie tai praneša „The War Zone“.

Šis incidentas buvo paskutinis iš Kinijos kariuomenės ir JAV bei jos sąjungininkų susirėmimų. Incidentas vyko virš Pietų Kinijos jūros. JAV Indijos ir Ramiojo vandenyno vadovybė pranešė, kad gegužės 26 d. Kinijos pilotas praskriejo tiesiai prieš RC-135 nosį, todėl JAV orlaivis patyrė turbulenciją.

JAV lėktuvas vykdė saugius ir normalius skrydžius virš Pietų Kinijos jūros tarptautinėje oro erdvėje pagal tarptautinę teisę. JAV vadovybė taip pat paskelbė vaizdo įrašą, kaip vyko Kinijos manevras. Kai kurie analitikai mano, kad J-16 galėjo paspęsti „spąstus“, tačiau tai galėjo būti saulės akinimo pasekmė.

 

Taip pat Taivano gynybos ministerija paskelbė nuotrauką, kurioje matyti, kad naikintuvas J-16 pateko į oro gynybos aptikimo zoną. Jis buvo vienas. Leidinyje pažymima, kad RC-135 pilotai turi specialias instrukcijas, kaip elgtis kilus turbulencijai. Kinų manevras yra žinomas kaip „smūgis į galvą“ (headbutt). Tai susideda iš to, kad lėktuvas atsiduria prieš kito nosį. Kartais tokie manevrai vyksta nedideliu atstumu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(30)
(-15)

Komentarai ()