„Jei Ukraina pajudės link Krymo, įsikiš Kinija.“ Skelbiama grandiozinė žinia  ()

Jei Ukraina pradėtų Krymo deokupaciją, Kinija turėtų dingstį labiau bendradarbiauti su Rusijos Federacija teikiant mirtiną pagalbą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinės Valstijos baiminasi, kad strategija, apimanti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolimą Kryme, yra kupina Vladimiro Putino branduolinių grasinimų, taip pat nepamiršta ir Kinija. KInija suinteresuota atremti pasaulinę JAV įtaką ir siekia tapti nauja pasaulio supervalstybe. Su Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolimu Kryme Kinija aktyviau tiektų ginklus Rusijai. Apie tai perspėja amerikiečių portalo „Inkstick“ stebėtojai.

Tačiau susirėmimams Ukrainoje užsitęsus, Kinijoje pradėta atvirai kalbėti apie Rusijos ginklų tiekimą. Ukrainos kariuomenė Rusijos armijos ginkluose vis dažniau randa Kinijoje pagamintų komponentų. Žinoma, kad Pekinas tiekė Maskvai automatinius šautuvus ir šarvus, kuriuos rusai naudoja mūšio lauke Ukrainoje.

Kijevui nebūtų labai geros naujienos, jei Kinija, turinti didžiulį gamybos potencialą, imtų teikti plataus masto karinę pagalbą įsibrovėliams.

Šiuo atžvilgiu Jungtinės Valstijos gali ką nors padaryti ir bandyti apriboti Kinijos ginklų tiekimą Rusijai. Vašingtonas turi galimybę sužlugdyti Pekiną, padedamas savo regioninių kaimynių, tokių kaip Mongolija. Tokiu atveju Kinijai teks ieškoti aplinkkelių maršrutų.

 

Jungtinės Valstijos gali sustiprinti Mongolijos pasienio zonos saugumą, ką oficialus Ulan Batoras jau pareiškė Rusijos gyventojų bandymų išvengti mobilizacijos kontekste. Jungtinės Valstijos Mongolijai padovanojo sienų skaitytuvus CT40, o Vašingtonas taip pat seka bandymus nelegaliai gabenti Kinijos raketas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(27)
(-20)

Komentarai ()