Rusija kartoja SSRS žlugimą. Laukia rimtas teritorijų praradimas  ()

Rusijos Federacija netrukus gali nustoti egzistuoti pagal SSRS žlugimo scenarijų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kazachstano prezidentas Kasimas-Žomartas Tokajevas atsisakė dalyvauti Sankt Peterburgo tarptautiniame ekonomikos forume. Tai labai aiškus signalas, kad Maskva praranda savo kadaise buvusios „periferijos“ kontrolę.

Apie tai savo tinklaraštyje rašo Rusijos analitikas Anatolijus Nesmijanas (El Murid).

Jis pažymėjo, kad šiandien Rusija praktiškai neturi sąjungininkų ir partnerių prie savo sienų. Net Armėnija pradėjo sparčiai tolti nuo Rusijos. Maskvos kontrolės zona siaurėja iki Rusijos sienos ribų, ir neatrodo, kad tai būtų pabaiga.

„Kazachstanas ir Armėnija jau atvirai simbolizuoja Rusijos įtakos praradimą Vidurinėje Azijoje ir Užkaukazėje. Tiek Tokajevas, tiek Pašinianas tiesiogine prasme neslepia noro užbaigti visus integracijos su Rusija projektus, nes nemato juose perspektyvų. Tiesą sakant, dabartiniai santykiai yra labiau priverstinė priemonė, kai su jais teks kurį laiką susitaikyti. Viskas vyksta pagal Sąjungos žlugimo siužetą“, - sako Nesmijanas.

 

Jo nuomone, perėjimas prie regioninių tarpvalstybinių konfliktų Rusijos teritorijoje Rusijai yra neišvengiamas. Vidaus destabilizaciją didina rusų nesėkmė kare su Ukraina. Rusijos diktatoriaus Vladimiro Putino autoritetas mažėja tarp „elito“ ir paprastų žmonių, o jo autoritetas silpsta.

Apskritai, Nesmijanas mano, kad šiandieninė Rusija kartoja Sovietų Sąjungos žlugimo scenarijų. Vienintelis skirtumas – didesnė degradacija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(55)
(0)
(55)

Komentarai ()