„2023 m. liepos 3 d.“ Atrodo, Rusija visai išprotėjo. Skelbiamas šiurpus grasinimas  ()

Rusija išplatino propagandinius vaizdo įrašus apie „nusikaltimus Ukrainoje“, kurių viename užfiksuota data 2023 m. liepos 3 d., o tai gali reikšti, kad Kremlius ruošia dar vieną teroro aktą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Internete aktyviai plinta Rusijos propagandos sukurta vaizdo medžiaga, kurioje yra užuominų apie galimą Zaporižios atominės elektrinės (AE) susprogdinimą. Taip priešas bando sukurti baimės atmosferą ir tyčia įbauginti Ukrainos piliečius. Apie tai pranešė Kovos su dezinformacija centras.

Propagandos ir dezinformacijos centras praneša, kad viename iš platinamų Rusijos propagandos vaizdo įrašų buvo matyti Krymo tilto sprogimai, „Nord Stream 2“ detonacija, taip pat Kachovkos hidroelektrinės (HE) detonacija. Vaizdo įrašo pabaigoje yra Zaporižios AE nuotrauka su data 2023-07-03, kuri gali rodyti galimą teroro išpuolį šios stoties teritorijoje.

Propagandos ir dezinformacijos centras pabrėžia, kad Rusijos veiksmai turi du pagrindinius tikslus:

Atsikratyti atsakomybę: Rusijos propaganda siekia perkelti atsakomybę už įvykdytus veiksmus Ukrainai. Vaizdo įrašuose demonstruodami detonacijas ir sprogimus, jie tokiais veiksmais bando apkaltinti Ukrainos pusę, sukuriant klaidingą įspūdį, kad Ukraina yra smurto iniciatorė.

 

Įbauginti ukrainiečius: Rusijos propaganda siekia sukelti Ukrainos gyventojų baimę ir paniką. Rodydami galimus teroristinius išpuolius ir grasinimus, jie tikisi sukurti netikrumo ir nerimo atmosferą, kad destabilizuotų situaciją ir pakirstų ukrainiečių pasitikėjimą savo saugumu.

Svarbu suvokti, kad tokiais Rusijos propagandos veiksmais siekiama manipuliuoti informacija ir daryti įtaką visuomenės nuomonei.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(29)
(-25)

Komentarai ()