Šimtai Izraelio tankų „Merkava“ smogs rusams. Skelbiama neįtikėtina žinia  ()

Sandoris baigiamas, netrukus į Europą gali atkeliauti dar 200 Ukrainai skirtų tankų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dvi neįvardytos šalys (viena iš Europos), remiamos JAV, ketina iš Izraelio įsigyti daugiau nei 200 tankų „Merkava II“ ir „Merkava III“. Transporto priemonės anksčiau buvo pašalintos iš kovinės tarnybos ir yra Izraelio pajėgų sandėliuose, rašo Izraelio „Ynet“.

Pastaraisiais metais tankai buvo išimti iš eksploatacijos, paliekant jas sandėliuose, tačiau prasidėjus karui tarp Ukrainos ir Rusijos Federacijos, jie buvo išbandyti ir pripažinti pakankamai tinkamais parduoti.

Tai pirmas kartas, kai „Merkava“ tankai bus parduodami Europai.

Izraelio gynybos ministerija nenurodė šalių, kurios sutiko įsigyti tankus, pavadinimų, atsižvelgdama į proceso jautrumą, tačiau sandoris artėja prie galutinio pasirašymo slenksčio. Jį tikimasi užbaigti gana greitai, maždaug per 3 mėnesius. Gynybos departamento pareigūnai „Ynet“ sakė, kad kadangi kai kurios mechaninės tankų dalys (ypač variklis) yra pagamintos JAV, susitarimui reikalingas Vašingtono Gynybos departamento patvirtinimas.

Papildoma informacija rodo, kad sandorį sudarys dvi dalys: viena apims senesnius „Merkava II“ tankus, o kita – „Merkava III“.

 

Izraelio tankai „Merkava II“ ir „Merkava III“ yra įspūdingi monstrai, žinomi dėl savo išskirtinio veikimo mūšio lauke. „Merkava II“ pasižymi tvirtais šarvais, pažangiomis ugnies valdymo sistemomis ir puikiu mobilumu, užtikrinančiu puikią įgulos apsaugą. „Merkava III“ dar labiau pagerina šiuos rezultatus, naudodamas patobulintą ugnies jėgą ir pažangias technologijas, todėl padidėja kovos efektyvumas. Abu tankai yra Izraelio inžinierių meistriškumo pavyzdžiai ir įrodė savo vertę įvairiuose konfliktuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(321)
(16)
(305)

Komentarai ()