Generolas skelbia, kaip JAV reaguos į Rusijos branduolinę ataką  ()

Pasak buvusio karo atašė JAV ambasadoje Rusijoje Kevino Ryano, Vakarai neturi aiškių nurodymų, kaip elgtis Maskvos branduolinio smūgio atveju. Kaip alternatyva yra svarstomas didelio nuotolio ginklų perdavimas Kijevui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vakarai greičiausiai neatsakys karine jėga, jei Rusija panaudos branduolinį ginklą. Apie tai birželio 17 d. RTVI sakė buvęs JAV ambasados ​​Maskvoje karo atašė į atsargą išėjęs brigados generolas Kevinas Ryanas.

Jo nuomone, nėra aiškių nurodymų, kaip reaguoti į branduolinį smūgį. Vakarų atsakas į galimą Maskvos branduolinį smūgį neturi jokios praktinės idėjos, pridūrė kariškis.

JAV gali imtis kelių galimų veiksmų šioje raidoje:

kartu su sąjungininkais aprūpinti Ukrainai anksčiau neperduotą ginkluotę. Galime kalbėti apie tolimojo nuotolio ginklus;

  • didinti mokymo projektų su kariuomene skaičių;
  • JAV gali pakeisti savo poziciją dėl savo kariuomenės buvimo Ukrainoje – siųsti patarėjus, mokymo ar medicinos personalą.

Ryanas mano, kad JAV pajėgios dislokuotų kariuomenę užnugaryje, kad užtikrintų tiekimo grandinių ir teritorijų, besiribojančių su Ukrainos siena, saugumą.

 

Anot buvusio karo atašė, Vakarų šalių reakcija priklausys ir nuo to, kaip Rusijos Federacija panaudos branduolinį ginklą.

„Jei ginklai bus naudojami kokiu nors ribotu formatu, be žmonių aukų, tai tikriausiai nesukels jokio strateginio atsako“, – sakė į pensiją išėjęs generolas.

Anot Ryano, Rusijos branduolinei atakai pasiruošti neįmanoma. Vakarai taip pat galėtų greitai suteikti medicininę pagalbą po branduolinės atakos, paruošti specialius kostiumus, apsaugančius odą nuo radioaktyvių dalelių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(47)
(-42)

Komentarai ()