Smūgis Putinui į paširdžius. Blinkenas kartu su Xi Jinpingu priėmė Rusiją gniuždantį susitarimą  (2)

Pasak JAV valstybės sekretoriaus, dabar verta susirūpinti privačiomis Kinijos įmonėmis, kurios gali padėti Rusijos Federacijai „aiškiai sustiprinti karinį potencialą Ukrainoje“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinijos Liaudies Respublikos lyderis Xi Jinpingas asmeniškai patikino JAV valstybės sekretorių Anthony Blinkeną, kad Pekinas neketina perduoti ginklų Rusijai jos karui prieš Ukrainą.

JAV valstybės sekretorius šiuo metu yra Kinijoje, kur surengė asmeninį oficialų susitikimą su prezidentu Xi Jinpingu. Politikai susitiko aptarti Vašingtono ir Pekino diplomatinių santykių ir užtikrinti, kad šie santykiai ateityje neperaugtų į konfliktą.

Po derybų su Kinijos lyderiu Blinkenas teigė, kad Jinpingas jį įtikino, kad neketina tiekti Rusijai ginklų.

„Ne naujiena, kad Kinija pastarosiomis savaitėmis kartojo ne tik mums, bet ir daugeliui kitų šalių, kad neteikia ir neteiks Rusijai mirtinos pagalbos, skirtos panaudoti Ukrainoje, ir tai yra svarbus įsipareigojimas“, – pabrėžė JAV valstybės sekretorius.

Tačiau Blinkenas pažymėjo, kad jam ne ką mažiau kelia nerimą karinė pagalba Rusijai iš privačių Kinijos kompanijų, o kai kuriais atvejais toks tiekimas gali būti „aiškiai nukreiptas į Rusijos karinio potencialo Ukrainoje stiprinimą“.

 

„Tai kelia nerimą ir aš atkreipiau į tai mūsų kolegas iš Kinijos ir paraginau juos būti budrius šiuo klausimu“, – pridūrė jis.

Be to, remiantis Blinkeno susitikimo su aukštais Kinijos pareigūnais rezultatais, buvo patvirtinta, kad abi šalys „turi imtis atsakingo požiūrio į žmones, istoriją ir pasaulį bei apversti Jungtinių Valstijų ir Kinijos santykių spiralę žemyn“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(97)
(1)
(96)

Komentarai (2)