„Autoritetas žlugo.“ Kinijoje paskelbė katastrofą Rusijos valdžiai  ()

Rusijos armija, į kurią Kremlius per pastaruosius dešimt metų investavo mažiausiai 20 trilijonų rublių, nepateisino Pekino lūkesčių. Kinai mano, kad karinis įvaizdis ir pasitikėjimas Rusija krito.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per pastaruosius 15 mėnesių Kinijos kariniai ir civiliniai lyderiai atidžiai stebėjo, kaip Maskvos laukiamas žaibiškas karas Ukrainoje virto užsitęsusiu karu, per kurį Rusijos Federacija patyrė daugybę pralaimėjimų. Dėl šios priežasties Rusijos Federacijos autoritetas Kinijos akyse krito. Apie tai rašo „Wall Street Journal“.

Kinija, kuri paskutinį kartą kariavo 1979 m. (prieš Vietnamą), anksčiau žavėjosi Rusija už jos gebėjimą smurtą paversti politine nauda. Tačiau Rusijos Federacijos ginkluotosios pajėgos, į kurias per pastaruosius dešimt metų Rusijos Federacijoje buvo investuota ne mažiau nei 20 trilijonų rublių, nepateisino Pekino lūkesčių. Apie tai leidiniui sakė Kinijos Liaudies Respublikos liaudies išlaisvinimo armijos aukšto rango pulkininkas Zhou Bo.

„Rusijos karinis įvaizdis ir autoritetas žlugo“, – sakė jis.

Anot Zhou, Rusijos Federacijos planai kare prieš Ukrainą nesutampa su realybe, o Putinas atsidūrė keblioje situacijoje ir bus priverstas kaip nors paaiškinti rusams beprotiškus praradimus Ukrainoje.

„Tai virto karu, kurio jie nesitikėjo. Prezidentas Putinas negali sau leisti pralaimėti karo. Priešingu atveju, kaip jis paaiškins, kodėl žuvo visi šie žmonės. Jam reikia visa tai pateisinti“, – mano jis.

 

Zhou taip pat išreiškė abejones, ar Vakarai ir toliau rems Ukrainą ginklais, jei karas užsitęs.

„Wall Street Journal“ pabrėžia, kad Kinijos kariuomenė atidžiai stebi situaciją Ukrainoje, nes jos lyderis turi ambicijų aneksuoti Taivaną. Leidinio šaltiniai mano, kad Putino klaida, kai jis nežymiomis jėgomis ėmėsi puolimo prieš Ukrainą, nes tikėjosi greitos Kijevo kapituliacijos, tačiau sulaukė griežto atkirčio. Pareigūnai įsitikinę, kad Kinija atsižvelgė į šią klaidą ir atakos prieš Taivaną atveju eis didesnėmis pajėgomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(21)
(-6)

Komentarai ()