Moldovoje griausmingi įvykiai. Valdžia pradeda rimtą konfliktą su prorusiškomis jėgomis  ()

Moldovos valdžia nusprendė atvirai „konfrontuoti“ su prorusiškomis jėgomis šalies viduje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Moldovoje griausmingi įvykiai. Valdžia pradeda rimtą konfliktą su prorusiškomis jėgomis.

Moldovoje Konstitucinis Teismas priėmė svarbų sprendimą, pripažindamas „Shor“ partiją („ȘOR“) prieštaraujančia Konstitucijai.

Moldovos Konstitucinis Teismas ne tik priėmė, bet ir argumentavo savo sprendimą pripažinti „Shor“ partiją prieštaraujančia Konstitucijai. Kalbame apie įrodytą rinkėjų papirkimo faktą ir bendradarbiavimą su Rusija.

Tokį partijos patikrinimą inicijavo Moldovos vyriausybė.

Apie tai praneša „NewsMaker“.

Moldovos Konstitucinio Teismo sprendime teigiama, kad „Shor“ kelia grėsmę Konstitucijos saugomoms vertybėms, nes partijos atstovai planavo nuversti dabartinį demokratinį režimą šalyje, ką liudija protestų organizavimas, už kuriuos mokami pinigai.

Teismo sprendime taip pat pažymima: „Teismas priėjo prie išvados, kad „Shor“ partija prieštarauja Moldovos teisinės valstybės, suvereniteto ir nepriklausomybės principams. Dėl šių priežasčių teismas „Shor“ partiją pripažino prieštaraujančia Konstitucijai.“

 

Į Moldovos Konstitucinio Teismo sprendimą iškart sureagavo „Shor“ partijos teisininkai, kurie suskubo priminti, kad už finansinius organizacijos pažeidimus jau buvo skirta nuobauda. Šiuo klausimu teisininkai pažymi, kad šį teismo sprendimą jie suvokia kaip siekį pakartotinai nubausti partiją už tą patį pažeidimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(138)
(0)
(138)

Komentarai ()