„Reikia vadovautis realybe“. Putinas dėjo netikėtą pareiškimą apie Ukrainos kontrpuolimą  ()

Pasak Rusijos prezidento, Ukrainos kariai mūšio lauke dar nedislokavo strateginių rezervų, todėl paragino karinę vadovybę būti pasiruošusiai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Putinas pareiškė, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolimo potencialas dar nėra išnaudotas, nors prieš tai jis kalbėjo apie Ukrainos kontrpuolimo nesėkmę. Apie tai jis papasakojo Saugumo Tarybos posėdyje birželio 22 d.

Anot jo, Rusijos okupantai ir karinė vadovybė turi manyti, kad Ukraina išlaiko savo pajėgas ir toliau atakuoja Rusijos ginkluotųjų pajėgų laikinai užimtas pozicijas.

„Reikia vadovautis tuo, kad priešo puolimo potencialas nėra išnaudotas. Dar nepanaudota nemažai strateginių rezervų ir prašau į tai atsižvelgti rengiant kovines operacijas. Reikia vadovautis realybe“, – rašoma pranešime.

Kartu šalies vadovas išreiškė nuomonę, kad anksčiau ar vėliau gyvoji jėga Ukrainoje turėtų neva baigtis. Technikos atsargos gali būti tiekiamos ilgai, tačiau mobilizacinis rezervas esą gali baigtis.

 

„Tačiau mobilizacinis rezervas nėra beribis ir panašu, kad Ukrainos sąjungininkai Vakarai tikrai nusprendė kautis su Rusija iki paskutinio ukrainiečio“, – sakė Vladimiras Putinas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(22)
(-10)

Komentarai ()