Diktatorius pranašesnis. Lukašenka su Prigožinu totaliai pažemino Putiną  ()

Amerikos ekspertų nuomone, Aleksandro Lukašenkos vaidmuo sustabdant karinį puolimą prieš Maskvą yra žeminantis Vladimirą Putiną. Perversmo bandymas atskleidė visas silpnąsias Kremliaus ir Rusijos Federacijos gynybos ministerijos vietas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-25 Diktatorius pranašesnis. Lukašenka su Prigožinu totaliai pažemino Putiną  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltarusijos politikui Aleksandrui Lukašenkai bus naudingas „taikdarystės“ vaidmuo „Wagner“ vadovo Jevgenijaus Prigožino maište prieš Kremlių. Tai teigiama Karo studijų instituto (ISW) birželio 24 d. ataskaitoje.

Pasak ekspertų, Minsko diktatoriaus, suvaidinusio reikšmingą vaidmenį stabdant karinę puolimą Maskvoje, vaidmuo yra žeminantis Rusijos lyderį Vladimirą Putiną.

Baltarusijos vyriausybė, anot analitikų, dažnai naudojasi sąveika su Kremliumi savo interesais. Situacijoje su Prigožinu Lukašenka pasinaudojo savo kanalais, kad išsiaiškintų situaciją vietoje ir derėtųsi. Dialogo sėkmė rodo, kad Lukašenka turi tam tikrą įtaką Prigožinui, kuria galėtų pasinaudoti ateityje, rašoma pranešime.

„Tikėtina, kad Lukašenka panaudos situaciją savo tikslams, pavyzdžiui, vilkins sąjunginės valstybės su Rusija formalizavimą arba neleis Putinui panaudoti Baltarusijos pajėgų Ukrainoje“, – pridūrė ISW.

Analitikai atkreipė dėmesį į gilų nestabilumą Kremliuje. Lukašenkos ir Prigožino „taika“ buvo trumpalaikis problemos sprendimas, o karinio perversmo bandymas parodė silpnąsias Kremliaus ir Rusijos gynybos ministerijos vietas.

 

„Spėlionės apie Prigožino sukilimą su vėlesne Kremliaus reakcija ir Lukašenkos tarpininkavimu yra absurdiški. O Putino kreipimasis per televiziją su raginimu sustabdyti ginkluotą sukilimą ir perspėjimu apie 1917 metų revoliucijos scenarijų neįmanomumą, o paskui – reikalavimą užsienio lyderių tarpininkavimas, turės ilgalaikių pasekmių“, – apibendrino ekspertai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(1)
(22)

Komentarai ()