„Laukiama įsakymo.“ Iki milžiniškos katastrofos liko „nuo 10 valandų iki 14 dienų“  (4)

Kyla pavojus, kad RF ginkluotosios pajėgos gali surengti teroristinį išpuolį ZAE su radiacijos nuotėkiu, siekdamos sustabdyti Ukrainos puolimo operaciją ir užšaldyti fronto liniją esama forma.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-26 „Laukiama įsakymo.“ Iki milžiniškos katastrofos liko „nuo 10 valandų iki 14 dienų“  (4)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos armija baigė pasirengimą teroristiniam išpuoliui Zaporižios atominėje elektrinėje ir dabar laukia įsakymo susprogdinti atominę elektrinę. Apie tai Ukrainos žvalgybos vadovas Kyrylo Budanovas kalbėjo interviu „The New Statement“, kuris buvo publikuotas birželio 23 d.

Budanovo teigimu, Rusijos planas susprogdinti Zaporižios atominę elektrinę buvo parengtas ir patvirtintas. Rusijos kariškiai jau užminavo aušinimo tvenkinį.

Budanovo teigimu, yra rizika, kad Rusijos Federacija gali surengti ataką prieš ZAE su radiacijos nuotėkiu kaip „prevencinę priemonę“, kad sustabdytų puolamąją Ukrainos operaciją ir užšaldytų fronto liniją esama forma.

„Be aušinimo branduoliniai reaktoriai gali išsilydyti nuo 10 valandų iki 14 dienų“, – sakė Budanovas.

Ukrainos karinė žvalgyba taip pat sugebėjo nustatyti, kad Rusijos armija keturiuose iš šešių jėgos agregatų dislokavo sprogmenų prikrautas transporto priemones.

 

Ukrainos žvalgybos vadovas taip pat užsiminė, kad norėdami sukurti avarinę situaciją Zaporižios atominėje elektrinėje, Rusijos okupantai galėtų eiti kitu keliu.

„Katastrofai paspartinti galima panaudoti technines priemones“, – sakė Budanovas.

Jis aiškino, kad tokiu atveju Rusija galės padidinti įtampą elektros linijose, dėl ko per trumpesnį laiką įvyktų branduolinė avarija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(63)
(-52)

Komentarai (4)