„Įleido nuodų į kraują.“ Skelbiama, ką padarė Prigožinas  ()

Kitas sukilimas Rusijoje greičiausiai bus spontaniškas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos opozicijos politikas ir buvęs kalbų autorius Abbasas Galiamovas mano, kad kitam sukilimui Rusijoje nebūtinai kas nors vadovaus, tačiau procese gali būti iškeltas koks nors lyderis. Labiausiai tikėtina, kad sukilimas bus spontaniškas ir kils fronto linijose.

Tokią nuomonę ekspertas išsakė interviu su Jevgenija Kutnova „YouTube“ kanalui „Fabrika novin“.

„Kažkuriuo momentu kariams nusibos mirti nežinia dėl ko. Prigožinas įleido šiuos nuodus į sistemos kraują“, - sakė Galiamovas. – „Visi išgirdo, ką jis pasakė: tikrų priežasčių karui nebuvo. Ukraina ar NATO nesiruošė pulti Donbaso, juo labiau Rusijos. Jis sakė, kad tikrosios karo priežastys buvo perteklinės Šoigu ir Gerasimovo ambicijos, kurie norėjo užsidėti maršalo žvaigždes ant savo pečių juostų, ir nevykusios Putino oligarchų finansinės ambicijos, kurie norėjo pasodinti Medvedčiuką į sostą Kyjive ir pasinaudoti juo Ukrainai supjaustyti. Ir ką, už tai turėjo žūti kariai?“

Anksčiau Rusijos kariai turėjo bent šiek tiek patriotinės logikos (sakydami, kad gina savo tėvynę nuo agresyvaus NATO bloko, kuris ukrainiečių rankomis bando užkariauti Rusiją), tačiau dabar viskas baigėsi. Prigožinas parodė, kad visa tai yra tušti plepalai ir „mes kovojame ne už tai“. Šis jausmas pažadina kareivių ir karininkų sąmonę, todėl fronte gali kilti spontaniškų maištų, ypač kai duodamos komandos pereiti į akivaizdžiai savižudiškas kontratakas, sakė Galiamovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(127)
(3)
(124)

Komentarai ()