„NATO vadovybė yra absoliučiai sukrėsta Ukrainos elgesio.“ Skelbiama, ką daro Zelenskis  (9)

Ukraina apstulbino Aljansą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-14 „NATO vadovybė yra absoliučiai sukrėsta Ukrainos elgesio.“ Skelbiama, ką daro Zelenskis  (9)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos opozicijos publicistas Aleksandras Nevzorovas NATO aukščiausiojo lygio susitikimo Vilniuje rezultatus įvertino kaip labai kuklius, taip pat atkreipė dėmesį į tai, kad Aljanso vadovybėje dėl Ukrainos „iššaukiančio“ elgesio kilo laukinė panika.

„The Washington Post“ iš karto visus informavo, kad JAV ir apskritai visas NATO koloritas yra absoliučiai sukrėstas Ukrainos elgesio ir beveik įsiutęs dėl to, kaip laisvai ir įsakmiai šioje situacijoje elgiasi V. Zelenskis. Galbūt čia yra tam tikras žurnalistinis persistengimas, bet, žinoma, NATO yra visiškai apstulbusi. Bent jau visa NATO vadovybė“, - sakė ekspertas interviu Dmitrijui Gordonui.

Pasak Nevzorovo, niekas nesitikėjo, kad dar vienas „ritualinis pokalbis“ gali būti taip lengvai susprogdintas iš vidaus ir paverstas absoliučiai dalykiniu renginiu, bent jau su užuomina į kažką dalykinio.

„NATO labai daug metų kūrė savo stebuklingai karinės biurokratijos pasaulį, kuriame negalima savalaikiškai priimti jokio sprendimo. NATO tapo pasaka, o šios pasakos veikėjai, žinoma, pasakiškoje realybėje pamažu mažėjo, jų balsai darėsi vis plonesni ir aukštesni. Ir visiems buvo labai gerai. Ir staiga, prasiveržusi pro sienas, į šį lėlių namelį įsiveržė kruvina, suodina Ukrainos ranka ir šiurkščiais pirštais ėmė gaudyti ir statyti mažus mažulyčius generolus. Žinoma, ten kilo laukinė panika“, - metaforiškai situaciją aiškino Nevzorovas.

 

Dėl to, kad pirmą kartą buvo pralaužtos biurokratinės NATO lėlių namelio sienos, ten pateko grynas normalus oras, realybės oras, ir greitai pradėjo auginti NATO generolus iki beveik normalaus dydžio. Ir prasidėjo šis itin žiaurus pokalbis, kaip atrodė labai daugeliui iš Ukrainos pusės, ir itin reiklus, kai ministrai išdrįso prabilti apie tai, kad mes neprivalome vykdyti kiekvienos jūsų užgaidos ir nešti jums ją ant lėkštutės.

 

„Bet Zelenskis – šaunuolis. Jis suprato, kad ir ką Ukraina iškrės šiame aukščiausiojo lygio susitikime, NATO visiškai neturi kur trauktis, nes Ukraina dabar yra tikrasis Europos skydas nuo žiaurios ir kruvinos Putino ordos. Jokio kito skydo nėra. Ukraina atvyko į NATO ne dovanų, ne pagalbos ar kokių nors premijų, o pasiimti to, kas jai teisėtai priklauso. Ir narystė NATO – tai ne labdara, o Ukrainos teisė, iškentėta ir įrodyta“, - sakė Nevzorovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(174)
(11)
(163)

Komentarai (9)