„NATO vadovybė yra absoliučiai sukrėsta Ukrainos elgesio.“ Skelbiama, ką daro Zelenskis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vanduo4 2023-07-15 12:22
Na jeigu tai nėra koks politinis - žiūrovams skirtas triukas, tai situaciją aš komentuočiau taip: a) kai žmogus ilgą laiką pagyvena ant laurų, sumažėja jo jautrumas aplinkybėms, jis tampa savotišku egoistu. Todėl Zelenskio asmenybė tampa nestabili ir pavojinga šioje situacijoje. Jį reiktų nušalinti nuo prezidento pareigų kol nepridirbo dar ko nors (lygiai kaip nušalino Arestovičių dėl nesąmoningų komentarų); b) Vakarams svarbu sustabdyti RUsiją, nes tai gresia III Pas. karu, todėl jiems Ukraina reikalinga. Tad jie gali toleruoti tokius Zelenskio išsišokimus ir juos ignoruoti, o va kai karas bus baigtas - Ukraina gaus visą programą įsipareigojimų ir draugišką plekštėjimą per "stogą", kaip tai buvo su Vokietija, kuri atsisakė tiekti tankus tol kol JAV nesutiko tiekti savo tankus; c) Vakarai sumažins tiekimą Ukrainai ir ji bus priversta kovoti ilgai arba netgi galvoti apie paliaubas; - Kaip ten bebūtų, Zelenskis turi nuimti gazus arba kažkas jį turi paprotinti, nes vien tik jo asmenybė viską sugriaus. - P.s. I ir II Pasauliniai karai tęsėsi 4-5 metus, o Ukraina kovoja tik 1.5 metų - tad nusiraminkit ir galvokit kaip išgyventi rytoj.
punktyras 2023-07-15 15:14
VZ asmenybė didele dalimi ir nulėmė UA sėkmę kare, tapusi atramos tašku visam šalies pasipriešinimui. Tai Rusija galimai sugriauta ar yra globalus žaidėjas? RF labai spėriai žingsniuoja link „failed state“ būsenos, prarasdama savo subjektyvumą. Valstybės prievartos monopolijos praradimas, sienų kontrolės praradimas, teisinės sistemos išsigimimas. Putinas SSRS reanimavimą naudojo/a kaip populistinį įrankį savo (ir aplinkos) valdžiai išlaikyti. Pradžioje atėjęs į valdžią juk jokios SSRSreakimacijos neteikė, užteko kelis gyvenamuosius namus susprogdinti, gąsdinant teroristais. O prieš tai RF netgi į NATO siūlėsi. Miuncheno kalba 2007 buvo pasakyta.
immortallt 2023-07-15 16:27
Maskoliai ir trečas pasaulinis? Kinija yra vienintelė šalis pajėgi sukelti trečią pasaulinį karą. O straipsnis veltas, suveltas, kažkas bandyta išgimdyti, bet realiai jokio pagrindimo normalaus nėra.
vanduo4 2023-07-15 20:30
Pasaulinis karas yra tuomet, kai kare dalyvauja daug Pasaulio valstybių. Vien NATO įsijungimas į karą jį leistų pavadinti pasauliniu. Tai viena iš priežasčių kodėl nenori Ukrainos priimti į NATO.
donatasv 2023-07-15 23:38
Šeip nepritarčiau tik dėl vieno. Zelenskis neturi nuimt gazų. Tas visas jo šou skirtas keliomis kryptimis. 1.Padrąsinti Ukrainoje esančią auditoriją. 2. Ukrainą į nato 3. Gaut ginklų. 4. Palenkt užsienio auditoriją palaikyt Ukrainą. Įstoti į nato po karo bus ganėtinai sunku. Ukraina visa tai jau patyrė savo kailiu. Jei jie neinvestuos ir nedarys rimtų žingsnių tai vėl liks už borto. Peržengti visas raudonas linijas reiks daug tokių žingsnių, kuriuos prieš nato susitikimą padarė Zelenskis. Rusija investuoja į propagandą labai daug, perlipti tai bus sunku. Reik pradėti gėdyti išanksto. Netgi sakyčiau reikė labiau sukonkretinti žinutę (pvz kas nepatiko, ko trūksta), būtų diplomatiškai geriau atrodžius nei bullshit, vietoje bullshit galėjo pateikt savo teksto pavyzdį... Kad patekt į nato turės pakovot netik mūšio lauke.
vanduo4 2023-07-16 11:25
Benediktas 2023-07-16 13:06
Kai kurie galvoja, kad Ukraina kariauja tik del saves ir nachaliavai kaulija pinigu ir ginklu.
vanduo4 2023-07-16 16:37
- Manau, neteisinga galvoti kad Ukraina kariauja dėl kitų, pirmiausiai ji tai daro dėl savęs; - Teigimas jog kariauja dėl kitų - tai labai paplitusi scamer'ių taktika siekiant ką nors iškaulyti nachaliava; - Bet blogiausia yra tuomet, kai tu duoti ir tave dar kaltina bei įžeidinėja, kad mažai duodi. Ar tuomet tu labai nori duoti? - Apskritai, Rusijos grėsmė Pasauliui dabartinėje stadijoje yra tik įsivaizduojama ir jeigu ne tarptautiniai įsipareigojimai, daug kas apskritai nenorėtų tame dalyvauti. - Bet mąstant toli į priekį - dabar istorinis šansas sunaikinti imperialistinę teroristinę Rusiją, bet tai reikia daryti proto ribose - suvaldant emocijas; - Mažiausia klaida ir RUsija perims iniciatyvą. - Vakarų taktika yra paprasta: nepradėti globalaus karo, todėl remia Ukrainą tiek, kad ji turėtų persvarą, o visa kita - pagal aplinkybes; - Niekas nežino kas bus paskui, todėl sakyti jog Ukraina laimės - dar per anksti. Ką galima pasakyti tikrai - jog Rusija neturi šansų laimėti. todėl dabar vyksta diskusija - kokiomis sąlygomis ji pralaimės.
Benediktas 2023-07-17 13:39
Net jei ji kariauja tik del saves, mes turime suprasti, jei yra smegenų, kad ji kariaudama del saves apsaugo Baltijos valstybes, Lenkiją ir t.t.? Netgi Taivano užpuolimo data nuo to priklauso. Mes neturime teises sakyti, kad Ukraina kaulija visko nachaliavai. To kaulijimo net visai neturetu buti, turetu buti viskas duodama laiku ir kiek reikia. Mums tereikia tik ginklus ir pinigus prie sienos perduoti, o jie žmones praranda. Kurie čia taip nori patys pakariauti apkasuose nemokamai?