Skelbiama, kam Baltarusijoje gali prireikti „Wagner“. Milžiniška grėsmė visam regionui  ()

Rusijos Valstybės Dūma pareiškė, kad jiems „labai reikalingas“ Suvalkų koridorius, skiriantis Lenkiją ir Lietuvą, taip pat galintis sujungti Rusijos Federacijos Kaliningrado sritį su Baltarusija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

RF Valstybės Dūmos gynybos komiteto vadovas Andrejus Kartapolovas per Rusijos televiziją sakė, kad „Wagner“ buvo išsiųstas į Baltarusiją „ne tik apmokyti Baltarusijos ginkluotųjų pajėgų“, kaip buvo pranešta anksčiau.

Apie tai rašo „Krym.Realii“.

Yra toks Suvalkų koridorius... Ir šio Suvalkų koridoriaus mums labai reikia“, – sakė A. Kartapolovas.

Anot jo, Baltarusijoje „sukurtas smūgio kumštis, kuris šį nelemtą koridorių užimtų per kelias valandas“.

Pažymėtina, kad Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda birželį spaudos konferencijoje su NATO generaliniu sekretoriumi Jensu Stoltenbergu jau pareiškė, kad norint efektyviai apsaugoti Suvalkų koridorių, Lietuvoje būtina dislokuoti NATO sąjungininkų brigadas.

 

Suvalkų koridorius – sausumos koridorius tarp Baltarusijos ir Rusijos Federacijos Kaliningrado srities, pavadintas jame esančio Lenkijos miesto Suvalkų vardu. Rusijos propagandistai jį prisimena, nes hipotetinis šios teritorijos užgrobimas sujungtų Kaliningrado sritį ir Baltarusiją, „atkirstų“ Lietuvą, Estiją ir Latviją nuo kitų NATO šalių.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(27)
(-21)

Komentarai ()