[ŽT] Skelbiama didžiulė žala. „NATO paskatino Putiną tęsti karą“  ()

Aiškių Ukrainos narystės NATO perspektyvų nebuvimas viršūnių susitikime Vilniuje skatina Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną tęsti karą prieš Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ilgametis JAV diplomatas, buvęs specialusis pasiuntinys Ukrainoje Kurtas Volkeris sako, kad NATO skatina Putiną tęsti karą.

„Niekas negalėjo nė pagalvoti, kad NATO pateiks oficialų kvietimą Ukrainai nedelsiant prisijungti prie Aljanso. Visada buvo klausimas, ar NATO siunčia Putinui tinkamus signalus apie Ukrainos perspektyvas tapti NATO nare. Deja, tokio signalo nepastebėjome“, – sakė Volkeris.

Volkeris pažymėjo, kad viršūnių susitikimas Vilniuje iš tikrųjų pakartojo tą patį, kas buvo pasakyta 2008 metais Bukarešte: „Ukrainos vieta ateityje NATO, bet šiuose žodžiuose nėra proceso, laiko rėmų, pasitikėjimo, nuoširdumo“.

 

Jis pabrėžė, kad pastaraisiais metais išnyko visos iliuzijos, kad šalia Rusijos galima normaliai gyventi.

„Todėl šių neaiškių žodžių kartojimas atneša daug žalos. Tai sako Putinui: pirmyn, kariauk, kiek nori. Turėjome elgtis priešingai – parodyti, kad Putino ketinimas atkurti Rusijos imperiją neišsipildys. O dabar skatiname jį tai padaryti“, – apibendrino jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(10)
(5)

Komentarai ()