WSJ skelbia pavojų. Ukrainos kontrpuolimas gali užstrigti – kas vyksta?  ()

WSj ekspertai skelbia grėsmingą žinią dėl Ukrainos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kontrpuolimas gali atsidurti aklavietėje, nes trūksta pakankamai ginklų ir Ukrainos kariuomenės apmokymo.

Anot „The Wall Street Journal“, kai Ukraina šį pavasarį pradėjo atsakomąjį puolimą, Vakarai žinojo, kad Kyjivas neturi pakankamai apmokymų ir ginklų – nuo ​​sviedinių iki kovinių orlaivių – Rusijos kariams išvaryti iš okupuotų teritorijų. Tačiau jie tikėjosi, kad ukrainiečių drąsa ir išradingumas nugalės.

„Tačiau tai neįvyko. Gilūs ir mirtini minų laukai, platūs įtvirtinimai ir Rusijos oro galia iš esmės blokavo reikšmingą Ukrainos karių veržimąsi į priekį. Vietoj to, kampanija rizikuoja patekti į aklavietę, dėl kurios gali žūti žmonės ir įranga be reikšmingo tempo pasikeitimo", – rašoma leidinyje.

Mažėjant bet kokio didelio masto Ukrainos proveržio tikimybei šiais metais, Vašingtonas ir jo sąjungininkai susiduria su nerimą keliančia ilgesnio karo perspektyva, kuriam prireiks didžiulių naujų modernių ginklų ir daugiau mokymų, kad Kyjivas turėtų galimybę laimėti.

Leidinys primena, kad JAV prezidentas Joe Bidenas dalyvaus rinkimuose 2024 metų rudenį. Pasak daugelio Vašingtone, Baltųjų rūmų susirūpinimas dėl karo įtakos rinkimų kampanijai verčia vis labiau žiūrėti į tai, kokią paramą jie gali pasiūlyti Kyjivui.

Kartu pažymima, kad amerikiečių neryžtingumas prieštarauja požiūrių kaitai Europoje, kur pastaraisiais mėnesiais vis daugiau lyderių linksta manyti, kad Ukraina, siekdama užtikrinti žemyno saugumą, turi laimėti konfliktą, o Rusija – pralaimėti.

 

Tačiau Europos kariškiai neturi pakankamai išteklių, kad aprūpintų Ukraina tai, ko jai reikia, kad išstumtų okupacines pajėgas iš maždaug 20 % ​​jų kontroliuojamos Ukrainos teritorijos. Europos lyderiai taip pat vargu ar žymiai padidins paramą Kyjivui, jei pajus JAV nenorą, sako Vakarų diplomatai.

Tuo pačiu metu, anot Ukrainos ir Vakarų žvalgybos, Rusijos armija turi žemą kovinę dvasią dėl išsekimo, prasto aprūpinimo ir Rusijos lyderių tarpusavio kovų.

„Atrodo, kad Rusija nepajėgi perimti iniciatyvos ir atakuoti Ukrainos pozicijų, tačiau jos pajėgos išlieka pakankamai galingos, kad galėtų išlaikyti šimtus kilometrų įtvirtinimų ir daugybę lėktuvų, kurie sulaiko Kyjivo pajėgas“, – rašoma leidinyje.

 

Publikacijoje taip pat primenama, kad jokia Vakarų kariuomenė nebandytų prasiveržti pro nusistovėjusią priešo gynybą nekontroliuodama dangaus. Ukrainos oro gynybos ir priešlėktuvinės ginkluotės trūkumas leido Rusijai dominuoti didžiojoje fronto dalyje.

Jei Ukraina gaus naikintuvus F-16, jų poveikis kovinėms operacijoms priklausys nuo daugelio veiksnių, įskaitant pristatytų orlaivių skaičių, jų orlaivių įrangos sudėtingumą ir ginklų sistemas, kuriomis jie bus aprūpinti. Šiuolaikinių naikintuvų įtraukimas į karo veiksmų planus taip pat yra itin sunki užduotis, reikalaujanti kitokio Ukrainos operacijų sinchronizavimo lygio, rašo leidinys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(7)
(0)

Komentarai ()