[ŽT] Kas bus, jei Ukrainoje pakalbėsite rusiškai  ()

Ukrainiečiai rusų kalbos nebelaiko sava.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Zelenskio administracijos patarėjas ir Kyjivo ekonomikos mokyklos prezidentas Tymofejus Mylovanovas pakomentavo dabartinę rusų kalbos situaciją Ukrainoje.

Ukrainoje yra daug istorijų, kai kalba skiria draugą nuo priešo. Tačiau yra daug ukrainiečių, kurie kalba rusiškai, ir kurie yra patriotai, gynėjai, lyderiai, didvyriai. Taigi, tai sudėtinga.

Pirmosiomis karo Ukrainoje dienomis po Kijevo srities deokupacijos savanoriai ėjo ieškoti išgyvenusiųjų, šaukdami „Ar kas nors gyvas?“. Juos išgirdo ir iš rūsyje pasislėpusios slėptuvės išėjo moteris. Ji sakė, kad atsiliepė tik todėl, kad girdėjo ukrainiečių, o ne rusų kalbą. Kalba rodė, kurioje pusėje jie yra, teigia T. Mylovanovas.

Ukrainoje rusų kalba tampa problema ir sukelia trintį, kai kas nors parodo kolonializmo ar teisių ženklą. Kitais atvejais dažniausiai viskas būna gerai.

 

Karo pradžioje ant Tymofejaus Mylovanovo šaukė už tai, kad jis kalba rusiškai. Kas tai darė? Rusakalbiai ukrainiečiai iš Rytų, kurie bėgo nuo karo ir neteko dalies savo šeimos narių. Dabar jie taip nekenčia Rusijos, kad nustojo kalbėti gimtąja kalba.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(76)
(3)
(73)

Komentarai ()

Susijusios žymos: