„Čia yra kažkoks įdomus dalykas.“ Okupantai apstulbę, kas nukrito šalia jų pozicijos (Video)  ()

Anot analitikų, netoli rusų pozicijų nukrito bepilotis orlaivis „Switchblade 600“, kuris naudojamas Ukrainos pajėgų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusų okupantai savo pozicijose parodė aukštųjų technologijų droną, kuris nukrito Novodonecke, Volnovachos rajone. Vaizdo įrašą su dronu jie paskelbė savo bataliono „Telegram“ kanale.

Filmuotoje medžiagoje matyti ant žemės gulintis sidabrinis dronas su keliomis vaizdo kameromis. Jo uodegoje yra keli „ašmenys“.

Vaizdo įrašą su dronu filmuojantis rusų karys nesupranta, koks tai dronas. Ašmenis jis vadina „sraigtais“, o dalį uodegos bloko pasuka rankose ir vadina „daiktu“.

„Jis turi tokį propelerį gale. Vienas nulūžo. Čia yra kažkoks įdomus dalykas“, - sako RF ginkluotųjų pajėgų kovotojas.

Užpuolikai teigia patys numušę droną. Savo ruožtu „Defense Express“ žiniasklaida rašo, kad dronas ant Rusijos ginkluotųjų pajėgų pozicijų greičiausiai nukrito netyčia per perkūniją.

Be to, yra informacijos, kad Rusijos užpuolikai turi reikalų su dronu „Switchblade 600“. Žiniasklaida pažymi, kad tokio tipo dronams būdinga „sustorėjusi“ priekinė kūno dalis ir nukreipimo sistema, kuri virsta plonesne uodega. Taip pat pažymima, kad drone įrengta stabilizuota optinio stebėjimo stotis su keliomis kameromis.

 

Labiausiai tikėtina, kad dronas buvo paleistas iš konteinerio tipo paleidimo įrenginio, ką rodo sulankstomas sparnas ir uodega. Drone sumontuotas elektrinis variklis su trimis ašmenimis, kuris yra uodegoje. Apytikslis drono ilgis – 1-1,5 metro.

„Switchblade 600“ JAV kariuomenė naudojo karinėse operacijose prieš „Islamo valstybę“, taip pat karinėse operacijose Afganistane. Ukraina šiuos bepiločius orlaivius gavo kaip dalį karinės pagalbos paketo iš Pentagono 2022 m. balandį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(47)
(9)
(38)

Komentarai ()