Žingsnis iki katastrofos. TATENA aptiko Zaporižios AE kai ką kraupaus  (1)

TATENA generalinio direktoriaus Rafaelio Grossi teigimu, priešpėstinių minų išdėstymas šalia atominės elektrinės pažeidžia saugos standartus ir sukuria papildomą psichologinį spaudimą atominės elektrinės personalui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tarptautinės atominės energijos agentūros (TATENA) ekspertai Zaporižios atominės elektrinės (ZAE) teritorijoje surado priešpėstinių minų. Tai teigiama liepos 24 d. TATENA ataskaitoje.

Liepos 23 dieną organizacijos darbuotojai aptiko keletą minų, esančių buferinėje zonoje tarp vidinių ir išorinių tvorų palei Zaporižios atominės elektrinės perimetrą.

Ekspertų teigimu, priešpėstines minas Rusijos kariškiai pastatė ZAE darbuotojams nepasiekiamoje vietoje.

„Kaip jau pranešiau anksčiau, TATENA žinojo apie ankstesnius minų išdėstymus už aikštelės perimetro, taip pat tam tikrose vietose viduje. Mūsų komanda aptarė šį konkretų radinį su elektrinės darbuotojais ir jiems buvo pasakyta, kad tai karinis sprendimas ir jis yra kariuomenės kontroliuojamoje teritorijoje", - sakė TATENA generalinis direktorius Rafaelis Grossi.

 

Agentūros vadovas atkreipė dėmesį, kad sprogmenų dėjimas prie atominės elektrinės yra saugos normų pažeidimas. Be to, tokie veiksmai daro psichologinį spaudimą objekto darbuotojams.

TATENA preliminariu vertinimu, minėtų minų detonavimas neturėtų turėti įtakos branduolinės saugos ir aikštelės apsaugos sistemoms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(14)
(-8)

Komentarai (1)