„Putinas buvo paralyžiuotas. Visus apėmė absoliutus siaubas ir sumaištis“  ()

Kol Rusijos Federacijos prezidentas nesakė, ką daryti, vietos valdžia nusprendė nebandyti stabdyti sunkiai ginkluotų samdinių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kai birželio 24-osios rytą „Wagner“ savininkas Jevgenijus Prigožinas pradėjo žygį į Maskvą, Vladimiras Putinas buvo paralyžiuotas ir negalėjo veikti ryžtingai. Apie tai praneša „The Washington Post“.

Per Jevgenijaus Prigožino bandymą sukilti Vladimiras Putinas didžiąją dienos dalį atrodė bejėgis. Didžiąją dienos dalį, leidinio šaltinių teigimu, įsakymų nebuvo.

Tuo pat metu Rusijos specialiosios tarnybos apie Prigožino ketinimus žinojo likus 2-3 dienoms iki įvykio. Jie perspėjo Rusijos prezidentą apie artėjantį maištą. Buvo imtasi priemonių saugumui padidinti keliose strateginėse vietose, įskaitant Kremlių. Sargybiniams buvo duota daugiau ginklų. Tačiau nieko daugiau nepriimta.

Putinas turėjo laiko apsispręsti likviduoti maištininkus ir suimti organizatorius. Tada, kai tai prasidėjo, buvo paralyžius visais lygiais... Apėmė absoliutus siaubas ir sumaištis. Jie ilgai nežinojo, kaip reaguoti“, – sakė vienas iš Europos saugumo pareigūnų.

Publikacijoje teigiama, kad tai taip pat rodo Putino baimę dėl tiesioginės akistatos su lauko vadu, kuris dešimtmetį mėgavosi palaikymu Rusijos saugumo sistemoje. Tačiau Rusijos Federacijoje sakoma, kad tai nesąmonė ir ją skleidžia žmonės, kurie neturi jokios informacijos.

 

Anot Europos saugumo pareigūnų, nesant Kremliaus vyriausiosios vadovybės įsakymų, vietos pareigūnai turėjo patys nuspręsti, kaip elgtis toliau. Be jokių aiškių įsakymų vietos kariuomenės ir saugumo lyderiai nusprendė nebandyti stabdyti stipriai ginkluotų „Wagner“ karių.

„Mūsų požiūriu, tai yra didžiausias nesveikos situacijos Rusijos viduje požymis. Autoritarinė sistema susiformuoja taip, kad be labai aiškaus vadovybės paliepimo žmonės nieko nedaro. Kai vadovybėje tvyro suirutė ir netvarka, situacija yra ta pati vietos lygmeniu, dar blogiau", – sakė aukšto rango Ukrainos saugumo pareigūnas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(3)
(4)

Komentarai ()