Vienintelis logiškas paaiškinimas. Kodėl JAV neskuba perduoti Ukrainai ATACMS? (Video)  ()

NATO viršūnių susitikime buvo aktyviai diskutuojama Ukrainos aprūpinimo tolimojo nuotolio ATACMS raketomis tema. Tačiau, deja, Vašingtonas dar nepriartėjo prie teigiamo sprendimo. Tam įtakos gali turėti netikėtas veiksnys.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai „24-ajam kanalui“ pasakojo „Informacinio pasipriešinimo grupės“ karybos-politikos stebėtojas Aleksandras Kovalenko. Jo nuomone, JAV turi tam tikrų įspėjimų dėl tolimojo nuotolio raketų tiekimo Ukrainai. Ir tai ne tik apie netinkamą jų naudojimą.

Pirmaujanti Amerikos žiniasklaida įsitikinusi, kad JAV neskuba perduoti ATACMS Ukrainai. To priežastys yra įvairios. Pavyzdžiui, Pentagonas teigė, kad valstijose nėra pakankamai ATACMS vienetų.

Kai kurie politiniai sluoksniai mano, kad Ukrainai šių raketų apskritai nebereikia. Juk neseniai Ukrainos ginkluotosios pajėgos gavo tolimojo nuotolio raketas „Storm Shadow“ ir SCALP.

„Mums reikia visų būdų nugalėti ir dar daugiau. Bet aš suprantu, kodėl Pentagonas nenori parūpinti Ukraina šių raketų. Amerikiečiai baiminasi dėl savo raketos reputacijos. Tai vienintelis logiškas paaiškinimas, kodėl mes vis dar negavome ATACMS,“ - sakė Aleksandras Kovalenko.

JAV nerimauja, kad raketos bus labiau pažeidžiamos nei bet kurios kitos priemonės. Pavyzdžiui, M31A1 reaktyvinių sviedinių HIMARS beveik neįmanoma numušti. Žalos procentas yra artimas nuliui.

 

„Kalbant apie „Storm Shadow“, buvo tik du atvejai, kai jiems pavyko perimti šias raketas. „Pantsir“ C1 RGK tiesiogine prasme perėmė „Storm Shadow“ pats. Antrasis atvejis buvo tada, kai sistema sugedo ir savaime susinaikino paleidimo metu,“ - sakė A. Kovalenko.

Su ATACMS bus kitokia situacija. Tikrasis šių raketų nuostolių skaičius bus didesnis. Todėl JAV neskuba jų perduoti Ukrainai. Valstijos nenori patirti reputacijos nuostolių, nes daugiausia reputacijos pelno iš perduodamų ginklų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(12)
(5)

Komentarai ()