„Toli priekyje“. Ihnatas atskleidė, kaip Rusija Kryme numuša bepiločius orlaivius  ()

Ukraina turėtų pereiti prie praktikos, kai priešo dronai numušami ne priešlėktuvinėmis raketomis, o neutralizuojami elektroninio karo sistemų pagalba.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina turi plėtoti elektroninio karo technologijas, nes Rusija šiuo klausimu pradėjo lenkti Ukrainą. Tokią nuomonę pirmadienį, liepos 24 d., nacionalinio teletono eteryje išsakė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pranešėjas Jurijus Ihnatas.

„Deja, okupantai žengė toli į priekį, kurdami savo elektroninio karo priemones“, – sakė Ihnatas.

Taip pat naujausios elektroninio karo priemonės galingų stočių pavidalu trukdo Ukrainos gynybos pajėgų darbui ir apskritai kontrpuolimui.

„Jiems tokių sistemų pakanka“, – aiškino Ihnatas.

Ginkluotųjų pajėgų pranešėjo teigimu, dabar Rusijos armija parodė, kad nebūtina numušti bepiločių orlaivių priešlėktuvinėmis raketomis ir leisti tam amuniciją. Daug efektyviau ir pelningiau šiandien turėti galingas elektroninio karo stotis, apsaugančias nuo priešo bepiločių atakų. Todėl Ukraina turi paspartinti ir šiuo klausimu pasivyti Rusijos Federaciją.

„Ukraina taip pat daro gerą pažangą, bet ji prasidėjo šiek tiek per vėlai“, – komentuodamas dabartinę Ukrainos ginkluotųjų pajėgų situaciją dėl elektroninės karo įrangos pridūrė Jurijus Ihnatas.

Eksperto teigimu, Ukraina turėtų stengtis nenaudoti priešlėktuvinės ginkluotės ar naikintuvų neutralizuojant priešo droną. Juos reikia slopinti ir priverstinai tupdyti pasitelkus įvairias elektroninio karo priemones, kurios jau pradėtos kurti Ukrainoje.

 

Be to, reikia dirbti su nepilotuojamais orlaiviais, kurie padėtų Ukrainos dronams pasiekti bet kurį Krymo tašką. Tai savo ruožtu padės Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms sunaikinti atakos bepiločių orlaivių ir raketų, kurias Rusija naudoja atakai Ukrainą, siuntas. Pasak Ihnato, efektyviau yra sunaikinti raketų tiekimą, nei kovoti su pačiomis raketomis, kurios jau pakilo į orą ir skrenda link taikinio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(0)
(35)

Komentarai ()