Pavojinga žinia. Įvyko karinis perversmas. Ukraina netenka sąjungininko  (1)

Prorusiškas perversmas atėmė iš Ukrainos sąjungininką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nigeryje, Vakarų Afrikoje esančioje valstybėje, įvyko valstybės perversmas. Prezidento gvardijos kariškiai užblokavo priėjimą prie prezidento Mohamedo Bazoumo rezidencijos ir paskelbė apie jo vyriausybės nuvertimą. 

Apie perversmą per televiziją paskelbė pulkininkas Amadou Abdramanas, kuris įvardijamas kaip galimas kitas Nigerio prezidentas. 

Įvykiai Nigeryje gali turėti neigiamų pasekmių Ukrainai, nes ši Afrikos šalis, vadovaujama prezidento Mohamedo Bazoumo, yra viena iš keturių Afrikos valstybių, prisijungusių prie Krymo platformos, kuria siekiama grąžinti Rusijos aneksuotą pusiasalį Ukrainos kontrolei. Nigeris taip pat palaikė Ukrainos teritorinį vientisumą Jungtinėse Tautose, rašo BBC.

Nigerio sprendimas paremti Krymo platformą buvo priimtas po Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio ir Bazoumo telefoninio pokalbio praėjusių metų rugpjūtį. 

 

Kol kas neaišku, kaip klostysis Ukrainos ir Nigerio santykiai šioje Afrikos šalyje valdžią užgrobus karinei chuntai, tačiau gali būti, kad Kyjivas prarado vieną iš savo sąjungininkų Afrikoje. Ukrainos užsienio reikalų ministerija jau pasmerkė perversmą Nigeryje.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(16)
(-13)

Komentarai (1)