Galingiausias ginklas planetoje. Parado metu pastebėtas milžiniškas megaginklas „Haeil“ (Foto, Video)  ()

Teigiama, kad karinio jūrų laivyno dronas turi branduolinę varymo sistemą ir gali turėti branduolinę galvutę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiaurės Korėja demonstravo milžinišką povandeninį droną „Haeil“ per paradą, skirtą 70-osioms karo pabaigos metinėms. Apie tai praneša „NK News“.

Naujoji povandeninė transporto priemonė Šiaurės Korėjoje jau praminta galingiausiu ginklu pasaulyje. Leidinio teigimu, povandeninis dronas gali turėti branduolinę galvutę, kuri gali sukurti „radioaktyvų cunamį“.

Be branduolinės galvutės, „Haeil“ viduje yra kompaktiškas branduolinis reaktorius. Taip pat teigiama, kad dronas gali atlikti autonominę navigaciją ir nuotoliniu režimu pakeisti taikinį. Tuo pačiu metu pagrindinės savybės lieka nežinomos. Žurnalistai teigia, kad pagrindinis „Haeil“ pranašumas yra tai, kad jis galės veikti dideliame gylyje ir dideliu greičiu, todėl jį bus sunku perimti.

 

Šiaurės Korėjos valstybinė žiniasklaida teigia, kad povandeninis dronas bandymo metu tariamai nuskriejo 1000 km per 71 valandą ir 6 minutes, ir sėkmingai pataikė į imituotą taikinį.

 

„Bandymai puikiai įrodė povandeninės strateginės ginkluotės sistemos patikimumą ir jos gebėjimą pataikyti į taikinius“, – pranešė valstybinė žiniasklaida.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(29)
(-25)

Komentarai ()