[ŽT] „Tūkstančiai kareivių. Rengiamos spec. pajėgos.“ Vykdoma grandiozinė operacija. Skelbia, kas puls Krymą (Video)  ()

Tūkstančiai Ukrainos karių yra mokomi dalyvauti Krymo išvadavimo operacijoje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-02 [ŽT] „Tūkstančiai kareivių. Rengiamos spec. pajėgos.“ Vykdoma grandiozinė operacija. Skelbia, kas puls Krymą (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Krymo išvadavimas reikš specialiųjų pajėgų nusileidimą įvairiais būdais. Dabar tūkstančiai Ukrainos gynėjų, kurie dalyvaus šioje karinėje operacijoje, savo įgūdžius tobulina JK. Jų grįžimo į tėvynę laikas kol kas nenustatytas.

Tai pareiškė karo ekspertas, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pulkininkas Romanas Svitanas.

Pasak jo, pusiasalį laisvins žemės, jūros ir oro keliu. Dabar Ukraina turi pakankamai sraigtasparnių ir desanto.

Svitanas mano, kad žiniasklaidoje pasirodžiusi informacija apie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pasirengimą Krymo išvadavimui leidžia manyti, kad operacija gali prasidėti artimiausiu metu. Tikėtina, kad judėjimas Ukrainos pietuose prasidės per artimiausius pusantro–du mėnesius.

 

„Manau, kažkur apie rugpjūčio pabaigą – rugsėjį“, – sakė karo ekspertas.

Pasak eksperto, neišvadavus Krymo, dingsta mechanizmas ir idėja išlaisvinti kaimyninius Zaporižios ir Chersono regionus. Faktas yra tas, kad jei okupantai liks pusiasalyje, jie bet kurią akimirką gali patekti į Ukrainos grupuotės Donecko srityje užnugarį. Tokiu atveju gali tekti „atsisukti“ į Dnieprą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(71)
(0)
(71)

Komentarai ()