[ŽT] Rusija sutrypta į purvą. Neįtikėtina, kartvelai išvijo rusus (Video, foto)  (2)

„Sakartvelo žmonės dosniai pasidalijo kiaušiniais su žmonėmis, kurie kiaušinių neturi.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Laivas su rusų turistais į Batumį nebeįplauks. Tai pranešė Kremliaus kontroliuojama „RIA Novosti“.

Toks sprendimas buvo priimtas po to, kai dešimtys žmonių ne kartą blokavo laivą ir neleido keleiviams išlipti prieplaukoje. Keli protestuotojai buvo sulaikyti, tačiau tai nesutrukdė Sakartvelo aktyvistams nepadoria, bet labai aiškia kalba patarti laineriui „Astoria Grande“ pakeisti maršrutą.

Žiniasklaidos teigimu, į Sakartvelą atvykusiame laineryje buvo Rusijos menininkų, palaikančių karą Ukrainoje, tarp jų – buvęs Hi-Fi grupės solistas Mitia Fomin, rašo „Echo Kavkaza“.

Anot „Tbilisi live“, liepos 31 d. 20 val. Kutaisio gyventojai išėjo į centrinę aikštę reikalauti paleisti sulaikytuosius. Panašūs veiksmai buvo numatyti Batumyje ir Tbilisyje.

Žurnalistas Aleksandras Nevzorovas rašo, kad kartvelai parodė tikrą dvasios didybę.

 

„Rusų bandymas prasmukti į miestą" po specialiųjų mašinų priedanga atrodė apgailėtinai. Sakartvelo žmonės dosniai pasidalijo kiaušiniais su žmonėmis, kurie kiaušinių neturi“, - sakė jis.

Sakartvelo prezidentė Salomėja Zurabišvili teigė, kad Rusijos lainerio atplaukimas į Batumio uostą buvo Maskvos provokacija. Ji padėkojo šalies žmonėms už protestą ir pareiškė, kad jais didžiuojasi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(64)
(0)
(64)

Komentarai (2)