„Euronews“ skelbia pavojų. „Wagner“ gali atkirsti Baltijos šalis nuo NATO. Būtų didžiulis sukrėtimas“  ()

„Vagneriečiai“ gali pasirinkti Suvalkų koridorių kaip numatomą smūgį, nes jis yra ypač pažeidžiamas. Tuo pačiu metu samdiniai neturi jėgų kurį laiką išlaikyti šios teritorijos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-01 „Euronews“ skelbia pavojų. „Wagner“ gali atkirsti Baltijos šalis nuo NATO. Būtų didžiulis sukrėtimas“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiuo metu Baltarusijoje dislokuoti „Wagner“ samdiniai gali sukelti nemažai problemų Baltijos šalims. Jie gali surengti puolimą prieš Baltijos šalis ir atkirsti jas nuo NATO, nors iš pirmo žvilgsnio tai atrodo kaip savižudybė. Tai sakė britų Bato universiteto dėstytojas daktaras Stevenas Hallas interviu „Euronews“.

„Natūralu, kad NATO šalys nerimauja, kad „Wagner“ gali sukelti problemų. Tai yra momentas, kai reikia žiūrėti į abi puses“, - sakė Hallas.

Jis teigė, kad ataka gali apimti nedidelio masto įsiveržimą, panašų į provokuojančią netikros vėliavos operaciją, kuria siekiama užmaskuoti tiesioginį Rusijos dalyvavimą. Kartu ekspertas skeptiškai vertina tokios operacijos galimybę, atsižvelgiant į milžiniškas geopolitines rizikas ir karinį „Wagner“ potencialą.

„Pagrindinis Rusijos tikslas visada buvo parodyti, kad NATO tėra „popierinis tigras“. Atkirsdami Baltijos šalis, vagneriečiai galėtų pabrėžti, kad Aljansas savo nariams į pagalbą neateis“, - sako Hallas.

Anot jo, jei toks scenarijus kada nors išsipildys, tai bus rimtas sukrėtimas NATO, o jei JAV vadovaujamas karinis aljansas atakos atveju nepadės Baltijos šalims, tai bus Šiaurės Atlanto aljanso pabaigos pradžia.

 

Hallas taip pat užsiminė, kad Suvalkų koridorius yra ypač pažeidžiamas galimo Rusijos samdinių atakos, nors, jo teigimu, toks žingsnis greičiausiai  nenutiks. Tačiau net jei „Wagner“ pavyks prasiveržti pro lenkų gynybą ir užimti Suvalkų koridorių, tai reikš karo paskelbimą visam NATO blokui.

Tačiau samdiniai neturi tokių pajėgų, kurios galėtų išlaikyti šią teritoriją net kurį laiką. Todėl samdiniai greičiausiai laikysis hibridinės taktikos „bandys pasėti nesantaiką ir susilpninti priešą“, aktyviai panaudodami žiniasklaidos komponentą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(47)
(-35)

Komentarai ()