Vakaruose šokas. Skelbiama, ką sužinojo apie Ukrainos puolimą  ()

Vakarų partneriai, kaip teigia žurnalistai, suprato iššūkius, su kuriais susiduria Ukrainos kariuomenė. Todėl vieni jų nusiteikę pesimistiškai, o kiti, priešingai, išlieka optimistiški.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po kelių savaičių Ukrainos puolimo Vakarų partneriai pradėjo gauti „blaivų“ padėties fronte vertinimą. CNN tai praneša remdamasi keturiais aukšto rango JAV ir Vakarų pareigūnais.

Anot vieno iš diplomatų, artimiausios savaitės parodys, ar mūšio lauke yra galimybė padaryti tam tikrą pažangą, galinčią pakeisti pusiausvyrą mūšio lauke. Jo nuomone, tikimybė „labai maža“. Be to, Kongreso narys Mike'as Quigley, demokratas iš Ilinojaus valstijos, sako, kad atėjo sunkiausias laikotarpis kare. Jis buvo Europoje, kur susitiko su JAV armijos karininkais, kurie apmokė Ukrainos pajėgas.

Pagrindiniai Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sunkumai – daugiasluoksniai Rusijos Federacijos gynybiniai įtvirtinimai pietuose, susidedantys iš tūkstančių minų ir kilometrų apkasų. Ukrainos pajėgos buvo priverstos keisti taktiką, kad sumažintų nuostolius.

„Jei per paskutines septynias ar aštuonias savaites nepavyks pasiekti didesnių proveržių, kokia tikimybė, kad staiga, su išsekusiomis jėgomis, tai pavyks padaryti? Sąlygos labai sunkios“, – sakė diplomatas.

Kitas JAV pareigūnas teigia suprantantis, kad Ukrainos pajėgos žengia į priekį sunkiau ir lėčiau, nei bet kas norėtų, tačiau jie mano, kad Ukraina dar turi laiko manevruoti ir žengti į priekį.

 

„Mūsų kariai daro viską, kas įmanoma. Priešas vykdo aktyvius puolimus įvairiomis kryptimis, bet jiems nesiseka. Tęsiasi sunkūs mūšiai, Ukrainos kariai žingsnis po žingsnio ir toliau kuria sąlygas puolimui. Iniciatyva yra mūsų pusėje“, - sakė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas Valerijus Zalužnas.

Dėl skirtingų Ukrainos puolimo lūkesčių kai kurie pareigūnai baiminasi, kad ukrainiečiai ir Vakarų šalys gali kaltinti viena kitą, kurios beveik dvejus karo metus laikosi vieningai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(82)
(14)
(68)

Komentarai ()