Ukraina įsivažiuoja. Skelbiama, kas nutiko su „Stugna“ gamyba. „Pamatysite, kas bus po 5 metų!“  (6)

Ukraina nuo metų pradžios keturis kartus padidino „Stugna“ gamybą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina įsivažiuoja. Prieštankinių raketų sistemų „Stugna-P“ pagaminta šių metų liepą keturis kartus daugiau nei šių metų sausį.

Kaip informuoja Censor.NET, remdamasis „Interfax-Ukraine“, tai paskelbė Strateginės pramonės ministras Oleksandras Kamyšinas.

„Liepos mėnesį pagaminome 4 kartus daugiau „Stugna-P“ sistemų nei sausį. Ir mes judame toliau didindami gamybą. Nesvarbu, kiek dabar gaminame. To neužteks“, – sakė jis.

Kamyšinas pažymėjo, kad pagal visus techninius parametrus „Stugna-P“ lenkia amerikiečių „Javelin“.

„ATGM „Javelin“ yra labai geras produktas, tačiau sistemingai dirbsiu didindamas mūsų gaminio gamybą ir laikui bėgant kovosiu, kad mūsų gaminys būtų tinkamai atstovaujamas užsienio rinkose“, – sakė Strateginės pramonės ministras.

Jis taip pat pranešė, kad gynybos-pramoninis kompleksas sparčiai auga, ypač dėl civilių įmonių perorientavimo į gynybos produktų gamybą. Pasak ministro, šių metų vasarį jo paskyrimo metu Ukrainoje buvo du 82 mm ir 120 mm minų korpusų tiekėjai, o šiandien jų skaičius išaugo atitinkamai iki 14 ir 13.

 

„Tai geras ženklas, kad valstybė atkuria ekonomiką karinėmis linijomis“, – šiuos rezultatus komentavo Kamyšinas.

Jis taip pat pranešė, kad iki karo pradžios 80 % gynybos pramonės priklausė valstybės sektoriui, o šiandien jos dalis sumažėjo.

„O po penkerių metų, pasibaigus karui mūsų pergale, esu tikras, kad bus kaip tik priešingai: valstybės rankose liks tik 20 proc. Ir tuo pačiu mes nieko neplanuojame privatizuoti. Pagrindinė priežastis – privačios įmonės vystosi greičiau nei valstybinės“, – prognozavo Kamyšinas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(46)
(0)
(46)

Komentarai (6)