WP skelbia niūras nuotaikas. Iš kūnų belikę 15 %. Lėtas kontrpuolimas sukelia „kolektyvinio nusivylimo jausmą“  ()

„Washington Post“ žurnalistai kalbėjosi su civiliais ir kariškiais ir padarė išvadą, kad ukrainiečiams reikia gerų naujienų iš fronto.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lėtas kontrpuolimas Ukrainoje „tamsina nuotaiką“ ir sukelia „kolektyvinio nusivylimo jausmą“. Taip „The Washington Post“ žurnalistai apibūdino ukrainiečių nuotaikas puolamųjų ginkluotųjų pajėgų operacijų fone.

Žiniasklaidos atstovai kalbėjosi su Kryvy Riho ir Pokrovsko (Donecko sritis) gyventojais, kurių butai buvo apgadinti dėl Rusijos ginkluotųjų pajėgų raketų atakų. Jie taip pat kalbėjosi su kariškiasi, kurie buvo sužeisti ir yra reabilituojami Kijeve. Po pokalbio su civiliais ir kariškiais WP padarė išvadą, kad „visuose šalies kampeliuose civilius išvargina daugybė pastarųjų Rusijos atakų“, ukrainiečiams reikia gerų naujienų.

Kepėja Alla Blyzniuk iš Smilos miesto žurnalistams sakė, kad kasdien parduoda saldainius tėvams, kurie organizuoja fronte žuvusių savo vaikų laidotuves. Moters teigimu, anksčiau, net kai situacija buvo skaudi, „žmonės buvo vieningi“. Tačiau pastaruoju metu jaučiamas „kolektyvinis nusivylimas“.

Alla Blyzniuk prisipažino, kad bijo, jei jos vyras ar du karinio amžiaus sūnūs bus mobilizuoti. Moters teigimu, visi aplinkui dalijasi istorijomis apie naujus karius fronte, kurie „ištvėrė vos dvi ar tris dienas“.

Vienas iš karių, 52 metų Ruslanas Proektoras, netekęs kojos užlipęs ant minos kovodamas šalies rytuose, kritikavo mobilizaciją. Anot jo, „visi paimami ir siunčiami į frontą be tinkamo mokymo“. Ruslano žmona Hanna Oliynyk pridūrė, kad nori, kad „kontrpuolimas būtų aktyvesnis“, nes „visi berniukai grįžta iš fronto linijos be galūnių“, todėl nori, kad „kaina, kurią jie sumokėjo, būtų pagrįsta“.

 

Kitas karys, 34 metų Viktoras, kovojęs netoli Zaporižios, pasakojo, kaip sunku šturmuoti rusų pozicijas.

„Paskutinis mūšis buvo alinantis. Vienu metu jo daliniui prireikė septynių valandų, kad žengtų tik 400 metrų. Ir tai buvo gana greita“, – WP citavo karinį pareigūną.

O karo medikė iš Estijos šaukiniu Suzi žurnalistams prisipažino, kad iš daugybės žuvusių karių kūnų „likę 15 proc.“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(20)
(-10)

Komentarai ()