„Yra ko pasimokyti“. Ukraina atskleidė rusų gudrybę. Skelbiama, kaip paslėpė „Grad“ (Foto)  ()

Rusijos ginkluotųjų pajėgų daliniai išmoko maskuoti raketinė sistemą „Grad“: Ukrainos pajėgų oro žvalgybos padaliniai aptiko įrenginį, kai jis buvo pasirengęs šaudyti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos gynybos pajėgų kovotojai susekė Rusijos raketinę sistemą „Grad“ – priešas kompleksą užmaskavo kaip eilinį karinį sunkvežimį. Ukrainos gynėjai perspėjo, kad priešas mokosi maskuotis, todėl reikia būti budriems. Apie tai pranešė „Twitter“ vartotojas, turintis slapyvardį „Išorinis pilotas“.

Įrašo autorius paskelbė dvi nuotraukas. Pirmojoje yra paprastas Rusijos karinis sunkvežimis – trijų ašių KamAZ su brezentu dengta kabina. Antrasis tikriausiai yra tas pats sunkvežimis, kuris, pasirodo, yra raketinis ginklas „Grad“, esantis ant KamAZ-5350 važiuoklės.

 

Nurodoma, kad tai bandymas maskuotis, tai derėtų prisiminti. Visų pirma, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų žvalgyba iš oro gali pamatyti paprastą mašiną, tačiau ji „keliais judesiais“ virsta salvine ugnies sistema. Taigi, rašo autorius, lyg ir nieko naujo, bet „priešas maskuojasi kaip gali“. Ir padarė išvadą: „Yra ko pasimokyti“.

Portale „Militarnyi“ buvo pažymėta, kad sunkvežimis KamAZ ir „Grad“ ant KamAZ-5350 važiuoklės nedaug skiriasi, jei artilerijos dalis yra uždengta tentu. Dėl to instaliacija buvo aptikta, spėjama, tik tada, kai jau buvo atvykusi į vietą. Jos įgula greitai atitraukė tentą, paruošė paleidimo įrenginius į kovinę padėtį ir buvo pasiruošę smogti Ukrainos pajėgų kryptimi.

 

 

Taip pat nurodoma, kokia tiksliai yra tokio maskavimo problema. Visų pirma, didžioji dauguma „Grad“ buvo pagaminti ant „Ural“ važiuoklės, o mažai – ant KamAZ važiuoklės. Todėl oro žvalgai, pamatę KamAZ, nesitiki, kad tai užmaskuota artilerijos instaliacija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(46)
(0)
(46)

Komentarai ()