Tai nežada nieko gero. Kas lauktų Ukrainos pralaimėjus karą  ()

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų „išėjimas“ į Azovo pakrantę priklauso tik nuo Ukrainos gynėjų jėgos ir Vakarų pagalbos. „Čečėnų scenarijaus“ atveju Rusija gaus papildomo laiko galutinai sunaikinti Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei Ukrainos pajėgoms nepavyks prasibrauti per Rusijos ginkluotųjų pajėgų gynybos liniją, tai Ukraina gali tikėtis „čečėniško scenarijaus“. Tokią nuomonę „24 kanalo“ eteryje išsakė buvęs bataliono „Aidar“ kuopos vadas s Jevhenas Dykijus.

Anot jo, po Rusijos armijos nesėkmės Chersono ir Charkivo srityje okupantai prabilo apie „kovinę trauką“, tačiau pasaulis pamatė, kad Rusija nėra tokia „neįveikiama“. Rusai iš pradžių buvo nugalėti Čečėnijoje (Pirmasis Čečėnijos karas) ir tik dėl Antroojo karo metu ji sugebėjo įveikti čečėnus.

„Tai yra katastrofiškas variantas. Mums tai reiškia karo pralaimėjimą. Rusai tai puikiai supranta. Tai yra čečėniškas variantas, kai rusai pralaimėjo pirmąjį karą Čečėnijoje, pasirašė taiką, bet tik norėdami laimėti laiko ir pasiruošti naujam karui. Tai – laiko laimėjimas, kad galutinai mus sunaikintų“, – sakė jis.

Dykijus paaiškino, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų „išėjimas“ į Azovo pakrantę priklauso tik nuo Ukrainos gynėjų ir Vakarų pagalbos stiprumo, o galingi ginklai ir lėktuvai, tokie kaip F-16, yra pagrindinis raktas į proveržį šia kryptimi.

 

„Jei nepavyks prasibrauti per jų gynybos liniją, yra tokia rizika. Turime suprasti, kad resursų, su kuriais pradėjome šią kampaniją, tikrai neužtenka. Dabar rusai turi įsakymą mesti ten visus savo rezervus. Jei mes neprasilaušime, mūsų problema bus nuotaikų kaita tarp mūsų sąjungininkų“, – mano ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(5)
(2)

Komentarai ()