Pasirodė „Challenger 2“ tankai. Neįtikėtina, kas ant jų sumontuota. Internetas tiesiog ūžia  (3)

Prorusiška interneto dalis sprogsta pašaipomis - Ukrainos pajėgose pastebėtas britiškas „Challenger 2“ tankas su grotiniu stogeliu. Kažką panašaus nuo karo pradžios naudoja rusai - jų improvizuotą apsaugą ukrainiečiai vadino „kepsninėmis“, o kiti - „emocinės paramos narvais“. Tai negi rusai buvo teisūs savo tankų bokštelius dengdami kažkur pavogtomis tvoromis?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Internete pasirodė „Challenger 2“ nuotrauka. Šie britiški tankai jau visai greitai padės ukrainiečiams vaduojant rusų okupuotas teritorijas. Kol kas jie dar nebuvo pastebėti mūšio lauke, bet pranešimai rodo, kad „Challenger 2“ - jau pakeliui.

Tik ši nuotrauka sukėlė pašaipių diskusijų - negi buvome neteisūs, juokdamiesi iš rusų „kepsninių“?

Iš tikrųjų, viskas labai paprasta - rusai bandė apsiginti nuo ukrainiečių raketų, kurios atakuoja iš viršaus - „Javelin“ ir NLAW pakyla ir neria į ploniausią šarvų vietą. Nuo tokių atakų tvoros ir griliai negelbėja.

Be to, kaip pažymi ir Focus.ua karo rubrikos redaktorius Jigalas Levinas, Rusija save laiko supervalstybe, antra pasaulio armija. Net nesvarbu, ar pavogti kiemo vartai apsaugo tankus - tokia improvizuota apsauga „antrajai pasaulio armijai“ yra gėdinga. „Ukraina niekada nesakė, kad jos kariuomenė yra pati galingiausia ir neturinti analogų. Ukrainos kariuomenė kovoja už savo valstybės nepriklausomybę. Kalbant apie tautos išsaugojimą, bet kokios priemonės yra geros, jei jos veikia“, sakė Levinas.

 

Tik iš užpuoliko tikimasi gerų ginklų - ginamasi su tuo, kas yra po ranka. Jei kas nors gatvėje jus užpuls pagalve, jūs turėsite teisę iš jo šaipytis - kam ir pulti, jei neturi kuo? Kam girtis, kad esi galingas, jei tavo ginklai stiprinami statybinėmis medžiagomis? Bet gintis pagalve negėda, jei nieko geresnio po ranka nėra.

„Challenger 2“ yra gana senas tankas ir jis nebuvo sukurtas šių dienų realijoms. Taigi, jam gali reikėti tokių papildymų. Tas rėmas saugo nuo dronų, tokių kaip „Lancet“, kurių grėsmė prieš metus dar nebuvo tokia akivaizdi. Be to, tai - ne kažkokia savadarbė šiukšlė, o kamufliažo karkasas.

(82)
(8)
(74)

Komentarai (3)