Rublis žlunga. Putinui teks rinktis (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

HardAxe 2023-08-18 14:05
"Rusijos pajamos iš naftos liepos mėnesį buvo 41% mažesnės nei prieš metus." o pelnas? prieš savaitę 1usd kainavo 102rub, dabar tik 93. Tikiuosi vėl pajudės teisinga linkme. Svarbu išlaikyti gera judėjimo kryptį!
punktyras 2023-08-18 15:34
Pelnas=pajamos-išlaidos Pajamos sumažėjo, išlaidos padidėjo, pelnui augti nėra kaip. Rublio kursą galima gerinti, parduodant valiutos atsargas iš FNB. Iki rugsėjo vidurio (kai bus rinkimai) gali „gerinti“ kursą. Toliau doleris vėl augs, nes dabar RF gauna mažiau „tikros“ valiutos – $,€,£ – ir daugiau dirchamų, rupijų, geriausiu atveju ¥. Valiutos trūksta – ji brangsta. Biudžetui pigus rublis gerai – vien iš jo pigimo FNB padidėjo daugiau, nei trilijonu rublių.
HardAxe 2023-08-18 17:17
Paskutinį mėnesį ar pan, kai pradėjo mažiau eksportuoti, šoktelėjo naftos kainos nuo ~70 iki ~80. Grubiai gal koks 10%, lyg ir nedaug. Bet jei naftos savikaina, tarkim 60usd, tai nuo tokio šuolio pelnas auga dvigubai. Turbūt nėra tiek gerai kaip mano pavizdy, bet pelnas nekrito 41%, krito mažiau (spėjimas). Iš kitos pusės "išlaidos" irgi varo vidinę ekonomiką (darbo vietos ir t.t.). tik jų negali tiesiogiai panaudoti biudžetui/karui.
donatasv 2023-08-18 18:02
Valstybės viduje cirkuliuoja rublis, dalį pajamų gauna doleriais. Keičia dolerius į rublius ir užkamšo skyles išmokėdami valstybės turimus įsipareigojimus šalies viduje. Nepirmas kartas valdžia tokia taktika gesina savo bėdas. Rusai skaičiuoja, kad dėl sankcijų neteko +- 500 trilijonų rublių tai toks rublio kritimas atstoja trūkumą. Žmonėms ir įmonėms privačiam kapitalui dirbančiam su rubliu tai yra tragedija, valdžiai tai win win sistuacija. Kol liaudis tyli tol valdžia dirba tai ką nori. Verslai bėga parduot nori savo įmones ir pagaliau atsikratyt rusiško šūdo ženklo savo aprašyme. Bet pardavus ir gavus rublius naudos nulis, reik dolerio iš čia atsiranda didelis rublio perteklius ir dolerio trūkumas, dėl to kaina neria į viršų. Bėga kapitalas iš ruso tai yra geras ženklas. Bet vėl gi valdžiai win win nes gauna vakarų sukurtus verslus už pusdykį. Tas win win bus kol neprasidės pagirios. Po karo pabaigos kilt ekonomikai bus sunku tai bus pizdiec rusui. Tokią situaciją valdžia gali išnaudot tol, kol liaudis nepradės bunto, dėl mažų atlyginimų arba dėl būtiniausių prekių, ar paslaugų trūkumo. Žmonės neturi kur dingt džiaugesi, kad aplamai turi darbą ir gali šeip ne taip išsilaikyt. Išeiti kitur negali nėra kur, prieš valdžią sukilt negali represijos, sukilsi uždarys išves į sibirą dirbt už dyką ir bus dar blogiau. Maistu putinas pasirūpino, fabrikus paliko vakarai tai sėdi putinas ir kariauja vargo nematydamas.
punktyras 2023-08-18 18:48
Čia toks didelis kritimas – dėl palyginimo su praeitais metais, kai sankcijos naftai dar nebuvo taikomos ir dėl deficito baimės kainos buvo aukštos. RF ekonomikos išlaidos nevaro, nes didžiausią biudžeto dalį (>30%) suvalgo karas ir karinis pramoninis kompleksas, kur algos (rubliais) didelės ir toliau auga. Kitos, karui nereikalingos, pramonės šakos smunka, vietinės produkcijos nelieka, o norint importuoti, reikia pirkti dolerius. Prekėmis/paslaugomis nepadengti pinigai – infliacija.
donatasv 2023-08-18 19:15
Importas svarbu normaliai ekonomikai, karo atveju tokiai kaip rusijai tai nėra labai aktualu. Darbo jėgos turi, išteklių turi, kareivių gali pririnkt milijonus. Belieka pasirūpinti ginkluote. Nebus naujausios technikos bet tai nebėda kaip matom puikiai ginasi ir su carine technika...
Myslius 2023-08-18 19:26
Cia oficiali rusu pateikiama statistika, o ne perdirbta kitu. Paanalizavus matosi kad didziausi pokyciai yra padidejes "expendature". Mazdaug 100 milijardu usd per metus. Kam? Tuos duomenis jie pradejo slepti nuo praeitu metu. Nera aisku. 100 mlrd. dideli pinigai, karui? Sakykim kiek reikia mobilizuoties ismoket? 3000$ per menesi, 500k sakykim zmoniu, 3000*12*500k=18 mlrd, dar 82 kazkam eina, matomai stato fabrikus raketu, bombu minu ar dar kam, nera aisku, cia be zvalgybiniu duomenu tiksliau nepasakysi. Kas del naftos revenue, tai liepa matosi jau pasitaise, krites rublis leidzia daugiau rubliu surinkt.
donatasv 2023-08-18 19:47
Panagrinėkim elementarę Šiaurės Korėja vieną iš labiausiai sankcionuotų pasaulio valstybių. Išteklių turi gal tik anglies kurią eksportuoja į kiniją. Rusas visą mendelejevo lentelę. Eksporto beveik nulis, importo beveik 0. Bet ką matome? Su visom sankcijomis, be importo ar eksporto nubuožinta liaudimi, beverte valiuta sugebėjo pasigaminti balistines raketas, branduolines galvutes išlaikyt armiją, pamaitint liaudį. Tai ką gali rusija?
Benediktas 2023-08-18 20:32
Ir mes tai galėtume daryti, jei visas technologijas, konsultacijas ir medžiagas gautume. Kaip Š. Korėja gauna iš Rusijos ir Kinijos.
donatasv 2023-08-18 21:03
Pamiršai paminėt, kad gauna ne už dyką. Šiaurės Korėjos šelpimas jau seniai baigėsi.
Benediktas 2023-08-18 21:09
Turbūt vertingiausia prekė - kurią jie parduoda, tai buvimas "agresyviu šunimi" prieš vakarus, bei Pietų Korėją ir šiap regione, kad kokia Japonija nepurkštautų irgi. Rusija su Kinija tą šunį vis pašeria, nes jis jų augintinis. Reikalui esant gal ir ta branduoline gales paleisti, kur bus paprasyti.
donatasv 2023-08-18 21:20
Prekyba žmonėmis išsiunčia savus dirbt į užsienį pagrasina negrąžinsi pinigų arba pats negrįši išpjausim šeimą. Vagystės ir visi kiti nelegalūs reikalai. Už lojimą milijardus kainuojančią įrangą, technologijas ir panašiai tuo labiau uždraustą platinti nieks nedalina.
Myslius 2023-08-19 00:14
Jei manai kad meluoja deficita tai gali savo skaiciu susigalvot
Benediktas 2023-08-19 06:28
Na, nesvarbu, kokiais būdais Š. Korėja užsidirbo tas technologijas, bet jei Rusija ir Kinija nebūtų norėjusios, kad Š. Korėja turėtų branduolines technologijas, jų ten nebūtų. Dar klausimas ar jie ten patys sodrina, ir kuria raketas, gal ten jiems viską rusai padarė, kiekvieną projektą.