[ŽT] Prasidėjo masiškai. Kas nutiko „Leopard 2“ tankams Ukrainoje (Video)  (1)

Sprendimas dėl „Leopard 2A4“ tapo visuotiniu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viename iš poligonų kariškiai pademonstravo daugiau kaip 10 „Leopard 2A4“, turinčių dinaminę apsaugą (DA) ant vikšrų dangčių ir bokštelio, praneša leidinys „Defence Express“.

Prasidėjus Vakarų partnerių tankų tiekimui Ukrainai, tinkle ėmė atsirasti nuotraukos, kuriose matyti, kaip tankai papildomai aprūpinami dinamine apsauga. Sprendžiant pagal filmuotą medžiagą iš poligono, sprendimas modernizuoti apima ne vieną transporto priemonę. O vaizdo įraše matyti, kad bent 20 tankų turi dinaminės apsaugos elementų.

 

Leidinys neatmeta, kad vaizdo įraše matyti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 33-iosios atskirosios mechanizuotosios brigados kovotojai. Liepos mėnesį Generalinis štabas parodė savo tankus būtent su DA.

Ekspertai taip pat pažymi, kad dinaminės apsaugos įrengimas nėra Ukrainos „gamybos paslaptis“. Tokį sprendimą priėmė lenkai, vykdydami „Leopard 2A4“ modernizavimo iki „Leopard 2PL“ lygio projektą, taip pat turkai su savo „Leopard 2A4“. Be to, autoriai neatmeta galimybės, kad ant tankų yra ne „Kontakt-1“, o modernesni ukrainiečių gamybos (ХСЧКВ) elementai konteinerių viduje.

 

Mokslinių tyrimų ir gamybos įmonės „Energija 2000“ atstovas Nikolajus Salamacha anksčiau sakė, kad įrengus papildomą apsaugą keičiasi transporto priemonės dinamika. Tačiau jis pabrėžė, kad be gamintojo „Rheinmetall“ ir KMW sutikimo papildomai pridėti įrangos negalima.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(72)
(4)
(68)

Komentarai (1)