„Rusai neturi atsakymo.“ Mirtis Rusijos tankams  ()

Iš amerikietiško tanko „Abrams“ pabūklo paleistas sviedinys galės pataikyti į stipriausiai šarvuotas Rusijos ginkluotųjų pajėgų karinės technikos dalis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos ginkluotosios pajėgos negalės apsisaugoti nuo amerikiečių „Abrams“ tankų sviedinių su nusodrintu uranu, kuriuos gaus Ukrainos ginkluotosios pajėgos. Apie tai laidoje LAISVĖ pranešė karo komentatorius Davidas Sharpas.

„Tai labai efektyvus sviedinys, į kurį rusai šiuo metu neturi atsakymo“, – sakė Davidas Sharpas.

Jis pažymėjo, kad „Abrams“ tankai turi efektyvų 120 mm pabūklą. Iš tokio ginklo iššautas sviedinys pataiko į nurodytus į priekinius šarvus ir stipriausiai šarvuotas Rusijos ginkluotųjų pajėgų tankų dalis. Tačiau „Abrams“ gali nepasiekti tikslo, jei bus naudojamas iš didelio atstumo.

Anot Sharpo, tik efektyvesni šarvai gali padėti okupantams apsiginti nuo sviedinių su nusodrintu uranu, tačiau jų gamyba gali užtrukti dešimtmečius. Visų pirma, rusai šiuo metu dirba prie aktyvios tanko apsaugos, kuri gali perimti į tanką skrendančius sviedinius bei raketas ir juos fiziškai sunaikinti.

 

Karo stebėtojas patikslino, kad karts nuo karto Maskva praneša apie pasirengimą aktyviai apsaugoti tankus. Tačiau jis įsitikinęs, kad aktyvioji apsauga nesugebės efektyviai atremti greitaeigių šarvus perveriančių sviedinių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(66)
(1)
(65)

Komentarai ()