Du sraigtasparniai katinui pervežti. Pabėgęs pilotas papasakojo kas dedasi rusų karo aviacijoje (Video)  ()

Pasak Maksimo Kuzminovo, per karą Ukrainoje žuvo apie 15-20 jam pažįstamų rusų lakūnų. Jis taip pat pridūrė, kad Rusijos Federacija turi pakankamai karinės technikos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-06 Du sraigtasparniai katinui pervežti. Pabėgęs pilotas papasakojo kas dedasi rusų karo aviacijoje (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos sraigtasparnio Mi-8 pilotas Maksimas Kuzminovas, sraigtasparniu skridęs į Ukrainą ir pagal sutarties su GUR sąlygas gavęs pusę milijono dolerių, kalbėjo apie ne visai racionalų aviacijos naudojimą Rusijos Federacijoje ir pateikė pavyzdį. Apie tai pranešama Volodymyro Zolkino „YouTube“ kanale.

Pilotas teigė žinantis ne vieną atvejį, kai kariniai ištekliai naudojami neracionaliai. Ypač, kai vadui reikėjo vežti katę.

„Buvo paskirtos dvi įgulos: sraigtasparniai Mi-8 ir Mi-24. Du sraigtasparniai nugabeno šį nuostabų gyvūną iš Rostovo, santykinai tariant, į Jeiską, Krasnodaro sritį", – sakė Kuzminovas ir pridūrė, kad vienas iš sraigtasparnių atliko priedangos vaidmenį.

Pasak jo, sraigtasparniuose tuo metu buvo trys žmonės, o pats skrydis truko apie valandą.

Rusijos ginkluotųjų pajėgų lakūnai, žuvę per karą Ukrainoje

Pasak Kuzminovo, iš jo pažįstamų pilotų žuvo apie 15-20 pilotų. Jis taip pat pridūrė, kad Rusijos Federacija turi pakankamai karinės technikos.

„Yra daug įrangos, daug sraigtasparnių ir daug lėktuvų“, – aiškino jis.

Rusijos ginkluotųjų pajėgų pilotų atlyginimas

Kuzminovo atlyginimas Rusijos kariuomenės gretose buvo 150 000 rublių (1430 eurų) per mėnesį, o mobilizuotieji gaudavo deklaruotą atlyginimą iki 200 000 rublių (1900 eurų).

Tačiau, pasak piloto, ne visiems mobilizuotiems žmonėms mokamos algos.

Rusijos skrydžio mokyklose dėl pilotų vietos konkurencijos praktiškai nėra.

 

„Jei anksčiau buvo 10 ar 7 žmonės į vieną vietą, dabar jie priima visus“, - sakė jis ir pridūrė, kad Rusijos pilotų paruošimo lygis vadovybei mažai rūpi.

Pilotų areštai per Prigožino maištą

Jevgenijaus Prigožino maišto metu tarp rusų lakūnų buvo ir tokių, kurie atsisakė dalyvauti malšinant „Wagner“ žygį.

„Buvo vaikinų, kurie atsisakė skristi. Po pusvalandžio atvažiavo mašina ir jie buvo surakinti antrankiais. Vis dar niekas nežino, kur juos nuvežė“, – sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(32)
(0)
(32)

Komentarai ()