„Tai kelia nerimą.“ RUSI skelbia pavojų. Ką daro Rusijos generolai  ()

Naujos tendencijos kelia nerimą analitikams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos ginkluotosios pajėgos „aktyviai mokosi“ modernesnių strategijų iš Ukrainos kariuomenės ir dėl to mažina Ukrainos pranašumą mūšio lauke, nurodė Jungtinės Karalystės analitinis centras „Royal United Services Institute“ (RUSI).

Kaip pavyzdį jis nurodė Rusijos Antrojo pasaulinio karo metais sukurtų artilerijos strategijų atsisakymą. Pagal sovietmečiu galiojusią apšaudymo doktriną buvo numatyta, kad būrio kovinei pozicijai įtvirtinti reikia 720 šūvių, ir Rusija invazijos pradžioje veikė pagal šią doktriną.

Tačiau dabar Rusija to atsisakė, nes manoma, kad toks apšaudymo intensyvumas yra netvarus, nes tam nepakanka šaudmenų. Be to, manoma, kad net jei Rusijos pajėgos ir turėtų pakankamai raketų, jų pristatymas būtų pernelyg pažeidžiamas, o nuolatinės atakos atskleidė Ukrainos pajėgoms jų ginklų buvimo vietą. Todėl Rusija pradėjo naudoti lazeriu valdomų raketų ir bepiločių orlaivių derinį, kad galėtų tiksliau atakuoti Ukrainos karius.

„Atrodo, kad tendencija yra siekti kuo didesnio tikslumo ir mažinti norimam rezultatui pasiekti reikalingų raketų skaičių, užuot griebusis užtvarinės ugnies. Tai nerimą kelianti tendencija, nes tikėtina, kad laikui bėgant ji gerokai patobulins Rusijos artileriją“, - teigiama RUSI ataskaitoje.

 

Nerimą kėlė ir tai, kad Rusija tobulina savo naudojamus bepiločius orlaivius, pavyzdžiui, gerindama jų navigaciją, ekonomiškumą ir mažindama triukšmą, dėl kurio juos sunkiau aptikti. „Šiuo atveju akivaizdu, kad Rusijos Federacijos ginkluotosios pajėgos aktyviai mokosi iš Ukrainos pajėgų, taip sumažindamos kai kurių Ukrainos pranašumų apimtį“, - pažymima pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(24)
(-22)

Komentarai ()