Kažkas nutiko. Sugedo JAV superginklas „Dark Eagle“  ()

Amerikos gynybos departamentas nurodė, kad preliminari raketos „Dark Eagle“ paleidimo atšaukimo priežastis buvo vienos iš baterijų gedimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Planuotas hipergarsinės raketos „Dark Eagle“, kaip Long Range Hypersonic Weapon (LHRW) komplekso dalies, bandymas, kuris turėjo įvykti Kanaveralo kyšulio kosminėje stotyje (Florida), buvo atšauktas. Pentagono biuras pranešė, kad raketos paleidimas buvo atidėtas prieš skrydį. „The War Zone“ kalbėjo apie tai, ką šis įvykis reiškia JAV gynybos departamentui.

Leidinyje rašoma, kad JAV armija jau seniai išsikėlė prioritetinį tikslą iki šių metų pabaigos gauti pirmąsias veikiančias raketas „Dark Eagle“. Tačiau rugsėjo 6 d. numatytų bandymų atšaukimas, taip pat nepavykęs LHRW bandymas šių metų kovą kelia pavojų įgyvendinti planus dėl raketų „Dark Eagle“ tiekimo kovinėms pareigoms.

Tuo tarpu Pentagonas nepraranda optimizmo ir pažymi, kad šios nesėkmės yra vienas iš hipergarsinių ginklų kūrimo etapų.

„Departamentas sugebėjo sėkmingai surinkti duomenis apie antžeminės įrangos ir programinės įrangos veikimą, kurie bus naudojami toliau kuriant puolamąjį hipergarsinį ginklą“, – nurodė JAV Gynybos departamentas.

Tuo tarpu šios programos vėlavimas trukdo JAV karinio jūrų laivyno planams pristatyti panašią jūroje veikiančią raketą, kuri turėtų būti įgyvendinta iki 2025 m.

Testų atšaukimo priežastis

JAV Kongreso strateginių sistemų programų direktorius, karinio jūrų laivyno viceadmirolas Johnny Wolfe'as sako, kad automatiniai patikrinimai prieš skrydį atskleidė, kad sugedo viena iš baterijų. Dėl to raketos paleidimas buvo atšauktas.

 

„Aktyviai tiriame bandymo atšaukimo priežastį ir tęsime plėtrą bei papildomus bandymus, kad palaikytume armijos paleidimą, kai bus nustatyta ir pašalinta priežastis“, – sakė jis.

Stebėtojai rašo, kad du nepavykę bandymai šiais metais verčia abejoti artimiausia bendros armijos ir karinio jūrų laivyno hipergarsinių raketų programos ateitimi. Publikacijos autoriai pažymėjo, kad kariuomenė tikėjosi iš „Dark Eagle“ įgyti operatyvinių pajėgumų iki šių metų pabaigos, tačiau tai darosi vis mažiau tikėtina.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(5)
(12)

Komentarai ()