Rusijos agresija. NATO siunčia daugiau nei 40 000 karių armiją  ()

Pratybose „Steadfast Defender“ dalyvaus apie 41 000 karių.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-13 Rusijos agresija. NATO siunčia daugiau nei 40 000 karių armiją  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kitais metais NATO ruošiasi surengti didžiausias karines pratybas nuo Šaltojo karo laikų. Tikslas bus praktiškai treniruotis, kaip atremti Rusijos agresiją prieš vieną iš NATO narių. Pratybose dalyvaus 32 šalys ir daugiau nei 40 000 karių.

Apie tai pranešė Censor.NET, remdamasi „The Financial Times“.

Leidinio duomenimis, pratybose „Steadfast Defender“ dalyvaus apie 41 000 karių. Pratybos yra dalis NATO plano transformuoti Aljansą nuo reagavimo į krizes pereinant prie pasirengimo konvenciniam karui.

Pratybos prasidės kitų metų pavasarį ir tikimasi, kad jose vyks 500–700 kovinių misijų ore, dalyvaus daugiau nei 50 laivų ir apie 41 000 karių, pranešė NATO pareigūnai. Pratybos bus naujos savo techninėmis galimybėmis, naudojant realius geografinius duomenis, kuriant tikroviškesnius karių scenarijus.

Pratybose bus kovojama prieš „Occasus“ vardu pavadintą priešininkų koaliciją, kuri realybėje apims Rusijos vedamas šalis.

Pratybose dalyvaus ir Švedija, kurios narystės Aljanse prašymo vis dar neratifikavo Turkija ir Vengrija. Bendras dalyvaujančių šalių skaičius padidės iki 32. Pratybos vyks Vokietijoje, Lenkijoje ir Baltijos šalyse vasario ir kovo mėnesiais. Iki šiol NATO kasmet vykdydavo vienas didelio masto karines pratybas, dabar pereinama prie dviejų. NATO taip pat treniruosis atremti teroristines atakas už Aljanso ribų.

 

 

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas pernai birželį sakė, kad Aljansas padidins aukštos parengties pajėgų skaičių nuo 40 tūkst. iki daugiau nei 300 tūkst. Tai ryškus pokytis Aljanso pozicijoje pereinant prie sunkiąja ginkluote ginkluotų karinių pajėgumų.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(53)
(1)
(52)

Komentarai ()