„100 km nuo kranto. Skubiai reikia F-16.“ Ką padarė Ukrainos spec. pajėgos (Video)  ()

Pasak Ukrainos karinio jūrų laivyno karininko, Ukraina yra pajėgi išlaikyti gręžimo platformas Juodojoje jūroje. Tačiau tam skubiai reikia naikintuvų F-16.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atstovas spaudai, kapitonas Dmytro Pletenčukas kalbėjo apie gynybos pajėgų specialiąją operaciją Juodojoje jūroje.

Visų pirma, jis paaiškino kai kurias detales dėl dujų gavybos platformų „Boiko bokštai“ užėmimo.

Anot Pletenčuko, platformos buvo pasiekiamos pripučiamomis valtimis. Tuo pačiu metu reikėjo nuplaukti daugiau nei 100 km, o tai buvo gana pavojinga specialiojoje operacijoje dalyvavusiems kariams. Be to, be jūros bangų, jiems grėsmę kėlė Rusijos aviacija, vykdanti reguliarius žvalgybinius skrydžius „pilkojoje zonoje“ Juodojoje jūroje.

Kapitonas pažymėjo, kad ugnies zonoje teritorija buvo nuo 2022 metų vasaros – ją pasiekė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų raketos. Jis priminė metų įvykius, kaip buvo apgadintas Rusijos Federacijos Juodosios jūros laivyno karo laivas „Vasyl Beh“, plaukęs į Gyvačių salą.

Šiuo metu, norėdama išlaikyti šias platformas, Ukrainai reikia pagalbos. Ji turi gauti naikintuvus F-16, įsitikinęs Pletenčukas. Tik toks įrankis leis toliau kontroliuoti akvatoriją 100-150 km nuo kranto.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(133)
(6)
(127)

Komentarai ()