Prieštankiniai kompleksai ar rudeninis purvas. Kas gali tapti pikčiausiu „Abrams“ priešu Ukrainoje  ()

Amerikietiški pagrindiniai kovos tankai M1 „Abrams“ yra pritaikyti veikti ir sudėtingomis oro sąlygomis, bet lietus ir purvas vis tiek turės įtakos jų greičiui ir manevringumui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmieji tankai „Abrams“ į Ukrainą turėtų atvykti rugsėjo viduryje, bet jie gali atkeliauti kaip tik lietinguoju sezonu. Pasak „Bulgarian Military“, „Abrams“ Ukrainoje susidurs su dviem problemomis – rudens purvu ir Rusijos prieštankinėmis raketomis.

„Abrams“ tankai turi galingus variklius ir modernias važiuokles, leidžiančias įveikti ir sudėtingą reljefą. Tačiau dirvožemis po smarkių liūčių gali apriboti tankų mobilumą, apsunkinti greitą ir efektyvų manevravimą. Tankai gali veikti ir tokiomis sąlygomis, bet jų kovinės charakteristikos gali būti kiek apribotos. Be to, jų priežiūrai reikės daugiau pastangų, nes purvas lenda visur.

„Abrams“ tankai turi plačius vikšrus, kurie paskirsto svorį didesniame plote ir išlaiko gerą pravažumą ant minkšto grunto. Šių tankų korpusai yra daug pakelti nuo žemės, kad mašina nepakibtų ant pilvo, o vikšrai gerai išsivalo nuo purvo. Taigi, „Abrams“ gali judėti ir rudeniniu Ukrainos purvu, bet lėčiau, ne taip efektyviai, o sumažėjęs mobilumas mūšio lauke suteiks daugiau šansų Rusijos prieštankiniams ginklams, tokiems kaip „Kornet“. Šios prieštankinės raketos, gaminamos nuo paskutinio praeito amžiaus dešimtmečio, yra labai efektyvios prieš įvairius tankus.

 

„Kornet“ turi tandeminę galvutę: vienas užtaisas turi prasiskverbti per tanko šarvus, antrasis - sprogti viduje.

„Kornet“ raketos valdomos viso skrydžio metu ir gali prasiskverbti net per iki 1200 mm storio šarvus. Šiaip „Abrams“ išsiskiria stipriais šarvais, kurių pagrindą sudaro urano komponentai, tačiau Ukrainai pažadėti tankai urano šarvų neturi. Taigi, nors purvas pats savaime nesustabdys „Abrams“, jis gali sulėtinti šiuos tankus ir paversti juos rusų prieštankinių sistemų taikiniais. Todėl Ukrainai bus labai svarbu pasirinkti tinkamą šių tankų naudojimo taktiką.

(2)
(0)
(2)

Komentarai ()