„250-300 vienu metu. Prieš karą tai buvo neįsivaizduojama...“ Ukrainos kariai skelbia, kas dedasi danguje  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos papasakojo, kiek bepiločių orlaivių iš abiejų pusių vienu metu gali būti ore.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos generalinio štabo elektroninio ir kibernetinio karo skyriaus viršininkas, pulkininkas Ivanas Pavlenko sako, kad kai kuriose fronto vietose vienu metu ore gali būti iki 250-300 dronų.

Pasak jo, jei paimtume visą fronto liniją nuo Zaporižios iki Lymano, tai kai kuriose vietovėse vienu metu gali būti iki 300 bepiločių orlaivių, sakė jis interviu leidiniui „Ukrainos Tiesa“.

Kalbame apie skirtingus dronus, bet iš abiejų pusių.

Pavlenko teigimu, iki 2022 metų vasario 24 dienos karo ekspertai net negalėjo įsivaizduoti tokio didelio masto bepiločių orlaivių panaudojimo viename kare.

Ateities karuose bus kovojama su dronais. Pagrindinė priežastis yra ta, kad jie yra ganėtinai pigūs, palyginus su tankais. Antras didelis privalumas – masinė gamyba.

Naujų dronų fone iškyla elektroninio karo sistemų efektyvumo didinimo klausimas.

Oficialiais duomenimis, per 1,5 karo metų priešas prarado 4545 bepiločius orlaivius.

Ukrainos Skaitmeninės transformacijos ministerijos vadovas Michailas Fiodorovas pranešė, kad per savaitę „dronų armija“ sunaikino 201 vienetą priešo karinės technikos ir sunaikino 62 okupacinės armijos karius.

 

Tačiau kalbant apie elektroninio karo sistemas, nuo karo pradžios Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms pavyko sunaikinti nuo 80 iki 120 priešo elektroninio karo sistemų.

Šiuos duomenis paskelbė Pavlenko. Kartu jis pareiškė, kad negali pateikti tikslaus skaičiaus, o priešo artilerijos ginklų kiekis buvo tiesiog „nelyginis“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(3)
(23)

Komentarai ()