Rusai į frontą pasiuntė „ultramodernų ir nepramušamą“ tanką. Telegram skamba, kas ką tik įvyko  ()

Rusija gyrė atnaujintą T-80BVM kaip nesunaikinamą, nes jis gavo papildomą apsaugą nuo „Javelin“ raketų ir elektroninės karybos sistemą, turinčią nuslopinti dronus. Tačiau nesunaikinamų tankų nebūna ir Ukrainos gynėjai buvo įsitikinę, kad aptiktas T-80BVM degs kaip ir kiti rusų tankai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos Nacionalinės gvardijos kariai drono numetamai užtaisais sunaikino rusų tanką T-80BVM, kuris buvo patobulintas apsauga nuo bepiločių orlaivių.

Ataka įvykdyta naktį, dronas su termovizoriumi sėkmingai atakavo rusų tanką. Pirmasis sviedinys pataikė į T-80BVM bokštelio galą. Tada dronas numetė dar du sviedinius, kurie irgi pataikė į bokštelį. Tada detonavo tanko amunicija ir jį visą apėmė liepsnos. Patobulinto T-80BVM sunaikinimas tapo nepaneigiamu faktu.

„Prieš kelias dienas Rusijos propagandistai paskelbė vaizdo įrašą apie „ultramodernų ir nepramušamą“ T-80BVM tanką. Nacionalinės gvardijos 27-osios brigados aviacijos žvalgai jau atliko tikrą, o ne surežisuotą bandymą. Rezultatas: T-80BVM gražiai dega ir sprogsta“, – vaizdo įrašą pakomentavo Ukrainos vidaus reikalų ministras Ihoris Klimenko.

Rugsėjo 10 dieną rusai parodė atnaujintą T-80BVM, kuris buvo modernizuotas atsižvelgiant į kovinių operacijų Ukrainoje patirtį. Rusijos žurnalistai pabrėžė, kad tankas gavo naują bokštelio stogą, naują sustiprintą apsaugą, naujas papildomas grotas, elektroninę nuo dronų saugančią sistemą. Taip atnaujinti ne visi T-80BVM. Rusija Ukrainoje jau prarado bent 96 T-80BVM tankus, bet tik vienas turėjo tą papildomą apsaugą.

 

Atnaujintas T-80BVM, kaip teigė rusų kanalai, turi galingą elektroninės karybos sistemą, galinčią slopinti palydovinės navigacijos ir dronų ryšio kanalus. Gamintojas teigė, kad tokių patobulinimų teko imtis matant kovų Ukrainoje rezultatus. Buvo teigiama, kad grotelės ir kitos papildomos priemonės apsaugos T-80BVM nuo dronų ir net „Javelin“ raketų, gebančių atakuoti tanką iš viršaus. Tačiau ukrainiečiai jau įrodė, kad tai neveikia.

 

Karas Ukrainoje pasižymi ypatingai dažnu dronu naudojimu. Maži komerciniai dronai padeda realiu laiku rinkti informaciją ir ją perduoti kariams. Be to, net ir maži dronai dabar mėto sprogstamuosius užtaisus, koreguoja artilerijos ugnį. Tačiau tuo pat metu paplito ir dronų slopinimo sistemos, kurios bus diegiamos ir į šarvuotąją techniką. Tiesiog panašu, kad tas T-80BVM neturi tokios geros apsaugos, apie kokią skelbė Rusijos kanalai.

(38)
(0)
(38)

Komentarai ()