Okupantai bandė nuvaryti savo pačių tankus. Kuo viskas baigėsi  ()

Rusijos pilotas Maksimas Kuzminovas, pavogęs Ukrainai sraigtasparnį Mi-8, įkvėpė Rusijos karius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Melitopolio kryptimi penki Rusijos kariai bandė pavogti du tankus T-90M, kad perduotų juos Ukrainai. Tai pranešė „RIA Melitopol“ leidinys, remdamasis savo šaltiniais Rusijos Federacijoje.

Pastebėta, kad okupantai kartu su dviem tankais bandė pabėgti iš mūšio lauko, norėdami savo noru pasiduoti Ukrainos nelaisvei.

„Dezertyrai naktį bandė pavogti tankus Zaporižios srities Verbovės kaimo vietovėje. Jie užvedė tankus ir nuvažiavo link Ukrainos pozicijų“, – pranešė žiniasklaidos šaltiniai.

Šaltinių teigimu, okupantai kolegoms pasakė, kad buvo išsiųsti į puolimą. Penki Rusijos Federacijos kariai sugebėjo priartėti tam tikru atstumu nuo savo pozicijų, kol buvo atskleista jų apgaulė. Okupacinės kariuomenės vadovybė įsakė prieštankiniais ginklais apšaudyti rusų kovines mašinas. Buvo sunaikintas vienas iš savo tankų, o antrasis buvo apsuktas ir grąžintas į savo poziciją. Žuvus trims į Ukrainą mėginusiems pabėgti okupantams, dar du pasidavė į rusų nelaisvę.

Tardymo metu vienas iš Rusijos Federacijos karių prisipažino, kad yra prieš karą, todėl norėjo palikti armiją. Kitas teigė, kad Ukrainos pusė už du tankus pažadėjo sumokėti 250 000 USD. Anot jo, „nerealu uždirbti tokius pinigus Rusijos armijoje“, be to, Ukraina pažadėjo suteikti prieglobstį ir pervežti jų šeimas į Ukrainą.

 

Okupantai taip pat pasakojo, kad juos įkvėpė rusų pilotas Maksimas Kuzminovas, pavogęs sraigtasparnį Mi-8 ir perdavęs jį Ukrainai.

Medžiagos publikavimo metu nėra oficialaus Gynybos pajėgų vadovybės patvirtinimo, kad rusai bandė pavogti savo tankus ir perduoti juos Ukrainai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(99)
(2)
(97)

Komentarai ()