„Užtruks daug metų ir kainuos šimtus milijonų dolerių. “ Britų žvalgyba skelbia galingą smūgį Rusijai  (1)

Bandymai suremontuoti povandeninį laivą greičiausiai yra pasmerkti nesėkmei.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-17 „Užtruks daug metų ir kainuos šimtus milijonų dolerių. “ Britų žvalgyba skelbia galingą smūgį Rusijai  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugsėjo 13-osios rytą Ukrainos pajėgos paleido raketas į rusų laivų remonto gamyklą Sevastopolyje. Nukentėjo desantinis laivas „Minsk“ ir povandeninis laivas „Rostov-na-Donu“.

Kaip pažymi Jungtinės Karalystės žvalgyba, nors Rusijos gynybos ministerija bando sumenkinti atakos pasekmes, yra informacijos, kad „Minsk“ buvo „funkciškai sunaikintas“, o „Rostov-na-Donu“ irgi „patyrė katastrofišką žalą“. Prognozuojama, kad bandymas suremontuoti „Rostov-na-Donu“ paralyžiuos Rusijos galimybes techniškai aptarnauti laivyną, nes stipriai pažeistas laivas užims vietą vertingame doke.

Bet koks bandymas grąžinti povandeninį laivą į eksploataciją užtruktų daug metų ir kainuotų šimtus milijonų dolerių. Yra reali tikimybė, kad dėl sunkios užduoties iš sausųjų dokų išvežti nuolaužas jie bus neeksploatuojami daug mėnesių. Dėl to Juodosios jūros laivynas susidurtų su rimta laivyno priežiūros problema“, – sakoma pareiškime.

 

Jungtinės Karalystės žvalgyba teigia, kad „Rostov-na-Donu“ praradimas labai pablogino Rusijos galimybes kontroliuoti situaciją Juodojoje jūroje.

Prarastas „Rostov“, vienas iš keturių Rusijos Juodosios jūros laivyno povandeninių laivų, galinčių leisti sparnuotąsias raketas, vaidino svarbų vaidmenį atakuojant Ukrainą ir plečiant Rusijos galią Juodojoje jūroje bei rytinėje Viduržemio jūros dalyje“, – pažymi JK žvalgyba.

(82)
(2)
(80)

Komentarai (1)