„Rusijos invazijos atveju turėjo būti atiduota iki 40 % teritorijos“. Skelbiami slapti dokumentai (Video)  (1)

2011 metais ginkluotosios pajėgos patvirtino planą trauktis į dešinįjį Vyslos krantą. Gynybos ministras tvirtina, kad tai reiškia, kad Liubline ar Žešuve galėjo būti „lenkiška Buča“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-19 „Rusijos invazijos atveju turėjo būti atiduota iki 40 % teritorijos“. Skelbiami slapti dokumentai (Video)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Netrukus Lenkijoje vyks parlamento rinkimai. Gynybos ministras Mariuszas Blaszczakas parodė išslaptintus duomenis, rodančius plataus masto teritorijos atidavimą įsiveržus į Rusijos Federaciją. Vaizdo įrašas buvo paskelbtas X (anksčiau „Twitter“).

Pasak gynybos ministro, dokumente „Gynybos strategija 2011“ buvo numatyti veiksmai Rusijos Federacijos invazijos į Lenkiją atveju. Pagal ją buvo planuojama sustabdyti Rusijos puolimą Vyslos ir Vepro upėmis.

„Ginkluotųjų pajėgų panaudojimo planas, patvirtintas tuometinio Gynybos ministro Klicho, numatė, kad nepriklausoma šalies gynyba truks daugiausia dvi savaites, o po septynių dienų priešas pasieks dešinįjį Vyslos krantą“, – sako gynybos ministras.

Jis taip pat pridūrė, kad Liublinas, Žešuvas ar Lomža galėjo tapti „lenkų Buča“. Todėl traukimasis į dešinįjį Lenkijos krantą reikštų 40 % visos Lenkijos teritorijos praradimą. Tačiau pasitraukus į „strateginį perimetrą“, buvo planuota, kad pagrindinės pastangos bus nukreiptos į Rusijos puolimo sustabdymą ir placdarmų išlaikymą bei NATO sąjungininkų priėmimą. Aljanso dislokavimas užtruks iki 2 savaičių. Iki to laiko lenkai turėjo išlošti laiko sąjungininkams atvykti.

 

 

„Militarnyi“ priduria, kad iš publikuotų nuotraukų matyti, kad grifas buvo pašalintas „visiškai slaptai“ dar 2013 m. Tai gali reikšti, kad doktrinos pakeitimai buvo padaryti dar anksčiau arba kad buvo priimta nauja gynybos strategija. Be to, reikia suprasti kontekstą ir laiką. 2011 metais Lenkijos kariuomenė buvo sunkioje padėtyje. Todėl strategai naudojosi tuo metu turėtais ištekliais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(19)
(-11)

Komentarai (1)