Po susitikimo su Kim Jong Unu Putinas liko kvailio vietoje: kas nutiko  (3)

Kim Jong-uno vizitas Rusijoje Vladimirui Putinui buvo ne išsigelbėjimas, o dar vienas reputacijos pabloginimas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-18 Po susitikimo su Kim Jong Unu Putinas liko kvailio vietoje: kas nutiko  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos bendradarbiavimas su Šiaurės Korėja nėra kažkas, kuo galima didžiuotis, bet panašu, kad Vladimiras Putinas to nesupranta, teigia buvęs KGB ir Rusijos užsienio žvalgybos tarnybos pareigūnas Sergejus Žirnovas.

Kim Jong-uno vizitą Rusijoje lydėjo bandymai sukurti diktatorių draugystės vaizdą tiek šalies, tiek užsienio auditorijai. Tačiau tikriausiai nepavyko pasiekti norimo rezultato.

„Rusija yra pusiau fašistinė valstybė. Etniniai rusai su azijiečiais elgiasi su didele panieka ir nepasitenkinimu. Todėl Putino susitikimai su šiaurės korėjiečiais siejami su kinais ir Rusijoje nesukelia jokių teigiamų emocijų. Priešingai, visi ortodoksai slavai tik juokiasi. Nemanau, kad susitikimas su tokiu žmogumi prideda taškų Putino rinkėjams“, – pabrėžė Sergejus Žirnovas.

Galų gale visi supranta, kad Šiaurės Korėja yra nesąžininga šalis, elgeta. Milijonai ten miršta iš bado, norėdami pagaminti daugiau branduolinių raketų ir bombų. „Niekas Rusijoje Šiaurės Korėjos diktatoriaus nesuvokia kaip normalaus žmogaus“, – pabrėžė Žirnovas.

Žinoma, akivaizdu, kad Putinui šio susitikimo prireikė dėl katastrofiškos padėties ginklų gamyboje. Visą gyvenimą pasakomis apie „Rusijos didybę“ šeriami Rusijos žmonės tikriausiai dabar patys stebisi tuo, kas vyksta jų šalies politiniame gyvenime. „Didingoji Rusija“ tikisi Šiaurės Korėjos pagalbos.

 

„Jie žiūri į Putiną ir sako: „O dabar mes einame nusilenkti kam? Šiaurės korėjiečiams, kurie vis dar miršta iš bado, išvis nieko negali padaryti be kinų ir Sovietų Sąjungos?“ Dabar Putino „didžioji Rusijos imperija“ elgetauja Irane, elgetauja Šiaurės Korėjoje. Kas kitas? Baltarusija. Lukašenka gali jam kuo nors padėti“, – sakė Žirnovas.

Be to, pats Putinas pasikvietė Kim Jong-uną. Šiaurės Korėjos diktatorius nori gauti branduolinių ir kosminių technologijų. Putinas atsivedė Kim Jong-uną į kosmodromą, rodė savo techniką. Juokinga tik tai, kad susitikimas vyko „Vostočnyj“ kosmodrome, pagarsėjusiame pinigų plovimo skandalais ir korupcija.

„Jei norite parodyti, kaip Rusijoje buvo pavogti pinigai, tai „Vostočnyj“ dar blogiau nei Putino rūmai Gelendžike. Mums tai puiku, nes jis pats nesupranta, kaip blogai. Mano analitinė išvada - Putinas yra visiškai kvailas žmogus. Per pastaruosius 19 mėnesių jis nepadarė nė vieno politinio žingsnio, kuris nebūtų buvęs neigiamas jam pačiam ir nebūtų nesukėlęs nemalonių pasekmių“, - sakė buvęs žvalgas.

 

Kim Jong-unas taip pat buvo nuvežtas apžiūrėti Ramiojo vandenyno laivyno, kuris irgi neseniai buvo pažymėtas gėdos ženklu. Šių metų balandį Putinas paprašė Ramiojo vandenyno laivyno vadovo Sergejaus Avakaneco surengti mokymus, kad laivynas per kelias valandas būtų pakeltas į visišką kovinę parengtį. Tačiau šių pratybų efektyvumas buvo nulinis ir Putinas galiausiai atleido Avokancą.

 

(92)
(3)
(89)

Komentarai (3)